Eerste editie Hell’s Highway Run ondersteund door Het Groene Woud

Publicatiedatum: 16-06-2016

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni wordt in Het Groene Woud de eerste editie van de Hell’s Highway Run georganiseerd. De Hell’s Highway Run is een parcours met uiteenlopende en uitdagende hindernissen. De start- en finish is bij Camping ’t Goeie Leven in Eerde (Veghel). De organisatie van de Hell’s Highway Run heeft  een bijdrage ontvangen vanuit de speciale jongerenregeling van Het Groene Woud.  Kansrijke ideeën van jongeren worden met maximaal duizend eruo beloond, zodat ze ook echt kunnen worden ontwikkeld en uitgevoerd.

De Hell’s Highway Run is een goede test voor je uithoudingsvermogen. Het parcours bestaat uit afstanden van vijf, tien of vijftien kilometer waarbij je onderweg hekwerk, grote hoogten, modder en andere obstakels trotseert. Het evenement start vrijdagochtend met een georganiseerde sportdag voor basisscholen en middelbare scholen uit de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Op vrijdagmiddag is er de mogelijkheid voor bedrijven om arrangementen af te nemen, met of zonder teambuildingsactiviteit in de vorm van de obstacle run. Zaterdag is bedoeld voor de fanatieke sporter die zich alleen of met een groep vrienden hiervoor kan inschrijven en de laatste dag is gericht op families. Het gaat niet alleen om een snelle finishtijd, maar vooral om het overwinnen van spectaculaire hindernissen en de doelstelling om samen de finish te halen.

Stichting Meierij Run

De organisatie van de Hell’s Highway Run ligt in handen van Stichting Meierij Run. De stichting wordt grotendeels vertegenwoordigd door jongeren. Zij worden onder meer  betrokken bij de organisatie, het opbouwen, het afbouwen en door het uitvoeren stageopdrachten. Met de Hell’s Highway Run wordt de groene omgeving van Het Groene Woud ingezet om mensen te stimuleren om te sporten en te bewegen.

Jongerenregeling Het Groene Woud

Het Groene Woud ziet de Hell’s Higway Run als een mooie manier om jongeren te betrekken bij het gebied. Het wordt niet alleen georganiseerd door jongeren, maar daarnaast vormen zij ook een belangrijke doelgroep. Voor de organisatie van de Hell’s Highway Run hebben de initiatiefnemers een bijdrage gekregen vanuit de jongerenregeling van Het Groene Woud. Met deze regeling krijgen jongeren de kans om hun kansrijke ideeën daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. De regeling kent eenvoudige voorwaarden en de verslaglegging gebeurt middels een blog en een filmpje op Werkplaats Het Groene Woud. Jongeren die zelf een leuk idee hebben, kunnen zich  nog melden! Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan van Cuyck van Streekhuis Het Groene Woud via 06-18303473 of jvcuyck@hetgroenewoud.com.

 

Lezing CARE-project: Gemeenschapsarcheologie over de grens - woe 18 december
Route-app ‘Routes in Het Groene Woud’: de app die actief met je meewandelt of -fietst
Certificaat ‘Groene WoudLoper’ én het Doeboek uitgereikt aan 18 kinderen door IVN Best
Informatieavond over fondsen op 19 november - Stel al je vragen over fondsenverving!
Omgeving Opwettense Watermolen landschappelijk versterkt tijdens plantdag - Molenstichting Noord-Brabant benadrukt de waarde van watermolenlandschappen in Het Groene Woud
Programma Landschapstriënnale 2020 bekend - Veel locaties in Het Groene Woud
Nationaal Landschap Het Groene Woud wordt onderdeel van Van Gogh Nationaal Park
Op natuurexpeditie in Het Groene Woud - Nieuwe serie veldlessen van start
Winnaars van de boekenactie Vrienden van Nationaal Landschap Het Groene Woud (kwartaal 3) bekend
... in Het Groene Woud