Recreatief fietsen staat centraal tijdens de Doe- en Denkdag van Het Groene Woud op donderdag 26 juni. Meld je nu aan, deelname is gratis!

Publicatiedatum: 15-06-2014

'Het Groene Woud fietst vertrouwd! - Recreatief fietsen in Het Groene Woud, dé fietsregio van Brabant.' Dit is het centrale thema tijdens de zomereditie van de Doe- en Denkdag, die Het Groene Woud samen met de Fietsersbond afdeling Boxtel op donderdag 26 juni organiseert bij Café Vingerhoeds in Oirschot. Meld je nu aan! Deelname is kosteloos.

 

Nederland Fietsland! Een slogan die dagelijks ten volle wordt beleefd door inwoners en (internationale) toeristen. Om Nederland als fietsland nog nadrukkelijker op de kaart te zetten staat de promotie van Nederland in 2014 in het teken van fietsen. Noord-Brabant staat op de derde plaats van populaire fietsprovincies in ons land, maar heeft wel het grootste fietsroutenetwerk van Nederland. Vele kilometers daarvan lopen door Het Groene Woud.

Het Groene Woud fietst vertrouwd! De grootschalige natuurgebieden die dicht bij de steden liggen, het gevarieerde cultuurlandschap en de vele bewegwijzerde routes maken Het Groene Woud tot een ideaal recreatief fietsgebied.

Waar staan we? Waar is er al gedaan? Wat moet er nog gebeuren voordat Het Groene Woud daadwerkelijk dé fietsregio van Brabant (en omstreken) is?
Deze vragen staan centraal tijdens de zomereditie van de Doe- en Denkdag van Het Groene Woud, die dit keer in samenwerking met de Fietsersbond afdeling Boxtel wordt georganiseerd.

Programma

De Doe- en Denkdag begint om 15.45 uur en duurt tot 20.00 uur. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

15.45 – 16.15 uur Ontvangst met koffie/thee en een plaatselijke lekkernij bij café Vingerhoeds.
Welkomstwoord door Stan Kerkhofs, voorzitter van Burgerinitiatief Mooi Straten uit Oirschot.

16.15 – 16.35 uur Kansen voor Noord-Brabant en Het Groene Woud door verbetering van de mogelijkheden voor
recreatief fietsen.
Door: Aad Smid, Provinciaal vertegenwoordiger Noord-Brabant van de Fietsersbond.

16.35 – 16.55 uur Ambities: Het Groene Woud als dé fietsregio van Brabant.
Door: Jeroen Naaijkens, lid van het dagelijks bestuur van Het Groene Woud, portefeuille recreatie & toerisme.

16.55 – 19.00 uur Recreatief fietsen in de praktijk: successen en verbetermogelijkheden.
Door: Pierre van den Oord, voorzitter Fietsersbond afdeling Boxtel.

Alle deelnemers gaan in deelgroepen per fiets ‘knelpunten en succesplekken’ bekijken in de omgeving van café Vingerhoeds.

19.00 – 20.00 uur Gezamenlijke maaltijd van soep en broodjes ter afsluiting.

Praktische informatie en aanmelden

Het Groene Woud en Fietsersbond afdeling Boxtel nodigen je van harte uit voor deze Doe- en Denkdag. Je doet beslist nieuwe ideeën en contacten op!
Kom indien mogelijk op de fiets. Lukt dit niet, dan zorgen wij dat er een fiets voor je beschikbaar is. Neem bij slecht weer regenkleding mee.
Deelname aan de Doe- en Denkdag van Het Groene Woud is kosteloos.

Meld je uiterlijk vrijdag 20 juni aan door een e-mail te sturen naar communicatie@hetgroenewoud.com om je aan te melden. Vergeet daarin niet je naam en indien relevant je organisatie te vermelden, en of je al dan niet op de fiets komt.

De PDF van de uitnodiging is hier te downloaden.

  

Paul Hazenberg eerste BodemTopper van Carbon Valley - Klinkende cijfers voor opbouw organisch stofgehalte en stikstofleverend vermogen
16 maart: start ambassadeurscursus in Nationaal Landschap Het Groene Woud
Kartuizer heggenvlechtdag in Het Groene Woud
Filmpje over het project Kloppend Hart van Het Groene Woud, gepresenteerd tijdens de slotmanifestatie Landschappen van Allure
Jaarthema Landschapsfonds onderstreept unieke kenmerken Van Gogh National Park: Ruim baan voor kleine landschapsprojecten in Het Groene Woud
Studenten KW1College houden Open Keuken met historische fruitrassen
Bodemonderzoek met een onderbroek - Project Carbon Valley op de radio!
Winnaars boeken bekend! - Word Vriend, win een boek en ontvang communicatiesteun vanuit Het Groene Woud
Position paper Mozaïek Dommelvallei biedt bestuurders en politici handreikingen in gebiedsopgaven
... in Het Groene Woud