Ruim baan voor Triathlon Het Groene Woud

Publicatiedatum: 19-04-2016

Triathlon Het Groene Woud houdt op zaterdag 2 juli 2016 een triathlon in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Op het programma: zwemmen, fietsen en hardlopen in en rond Oirschot over verschillende afstanden (1/4 en 1/8 triatlon), individueel en in teams.

Zwemvereniging EOZC Oirschot, wielervereniging de Pedaleur en atletiekvereniging AV Oirschot zijn de kartrekkers van het evenement. “Onze ligging in Het Groene Woud biedt een prachtig, groen decor voor een sportief evenement als dit”, vertelt Alexander Schiebroek, initiatiefnemer van de triathlon en tevens voorzitter van de zwemvereniging. “Daar verbinden we graag onze naam aan, vandaar ‘Triathlon Het Groene Woud’. In het parcours fungeren de Groenewoudseweg en de Groenewoudsebrug bovendien heel toepasselijk als schakel.”

Nieuwe datum: zaterdag 2 juli

In eerste instantie zou Triathlon Het Groene Woud op zondag 3 juli plaatsvinden, “maar zwemmen in visvijver ’t Lisje bleek toch niet mogelijk”, legt Schiebroek uit. “Na overleg met Rijkswaterstaat kregen we toestemming om in het Wilhelminakanaal te zwemmen, maar wel alleen op een zaterdag, omdat het kanaal dan is afgesloten voor alle vaarverkeer.” En dus gaat het nu op zaterdag 2 juli ‘los’ in en rond Oirschot.

Veel belangstelling

De 1/4 triathlon omvat één kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. De 1/8 triathlon gaat over 500 meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen. De belangstelling is groot, zo laat de hoeveelheid aanmeldingen zien. Daarom heeft de organisatie het aantal deelnemersplaatsen voor alle afstanden verruimd naar maximaal honderd voor de kwart triathlon en maximaal vijftig voor zowel de achtste als de estafette-triathlon.

Compact parcours

Het zwemmen gebeurt in het Wilhelminakanaal, vanaf de Groenewoudsebrug richting Oirschot. Het fietsparcours bevindt zich ten zuiden van het kanaal en het hardlopen ten noorden ervan. Volgens Schiebroek is het een prettig parcours, ook voor toeschouwers. “Het is een vrij compact traject: alle onderdelen zijn via de Groenewoudsebrug nabij de Heilige Eik met elkaar verbonden. Toeschouwers hebben volop de gelegenheid om te kijken en aan te moedigen.”

Individueel meedoen of met een team

Deelnemers kunnen individueel meedoen aan beide triathlon-varianten. De kwart triathlon is tevens bedoeld voor ploegen van drie personen, waarbij elk teamlid een onderdeel aflegt.

Aanmelden via de website

Meer informatie over het Oirschotse evenement is te vinden op de website van het evenement. Wie zich wil aanmelden, wordt hier direct doorgelinkt naar het aanmeldformulier van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Daar kun je je deelname meteen regelen.

 

Lezing CARE-project: Gemeenschapsarcheologie over de grens - woe 18 december
Route-app ‘Routes in Het Groene Woud’: de app die actief met je meewandelt of -fietst
Certificaat ‘Groene WoudLoper’ én het Doeboek uitgereikt aan 18 kinderen door IVN Best
Informatieavond over fondsen op 19 november - Stel al je vragen over fondsenverving!
Omgeving Opwettense Watermolen landschappelijk versterkt tijdens plantdag - Molenstichting Noord-Brabant benadrukt de waarde van watermolenlandschappen in Het Groene Woud
Programma Landschapstriënnale 2020 bekend - Veel locaties in Het Groene Woud
Nationaal Landschap Het Groene Woud wordt onderdeel van Van Gogh Nationaal Park
Op natuurexpeditie in Het Groene Woud - Nieuwe serie veldlessen van start
Winnaars van de boekenactie Vrienden van Nationaal Landschap Het Groene Woud (kwartaal 3) bekend
... in Het Groene Woud