Tekenwedstrijd: MERO, Kaboutervrouwke ...in Het Groene Woud

Wist je dat er ook kabouters voorkomen in Het Groene Woud? Een van hen is Kaboutervrouwke Mero. Ze is heel oud en heeft het gevoel dat ze altijd al in Het Groene Woud heeft gewoond. Mero is een heel wijs kaboutervrouwtje. Haar familie en kaboutervrienden komen dikwijls voor advies en hulp bij haar en Mero neemt meestal de belangrijkste beslissingen. Mero heeft lang geleden ook het besluit genomen, op welke plaats in Het Groene Woud hun nieuwe holletjesdorp zou worden gebouwd. Dit is heel dicht in de buurt van het Bezoekerscentrum Groot Speijck in Oisterwijk. De kabouters hebben daarom van heel dichtbij mee gemaakt hoe het oude bezoekerscentrum van Natuurmonumenten afbrandde en er een nieuw bezoekerscentrum verrees op de plaats van restaurant Groot Speijck.

Boekje & tekenwedstrijd

Het verhaal van de kabouters bij Groot Speijck is ter gelegenheid van de opening van Bezoekerscentrum Groot Speijck op 10 juni 2015 opgetekend door Yvo Kortmann, voorzitter van Het Groene Woud. De bedoeling is om een boekje met dit kabouterverhaal uit te geven. Maar wat is een mooi verhaal zonder bijpassende tekeningen? Daarom roepen we iedereen - jong en oud - op om bijpassende tekeningen te maken voor het boekje. De mooiste tekeningen worden opgenomen in het kabouterboek en de beste drie ontvangen een mooie prijs.

Meedoen?

Het complete verhaal over het Kaboutervrouwke Mero kun je HIER downloaden.

Tekeningen kunnen tot en met 1 oktober 2015 ingestuurd worden naar Streekhuis Het Groene Woud, Keefheuvel 1A, 5298 AH in Liempde. Dit met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail en leeftijd.

De PDF van de flyer over deze tekenwedstrijd is hier te downloaden.

 

... in Het Groene Woud