Meld je nu aan voor het symposium over streekproducten uit Italië én Het Groene Woud in Lennisheuvel

Publicatiedatum: 15-05-2014

Ontmoetingen vol smaak en passie. Deze staan centraal tijdens het symposium en de streekmarkt ‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ op maandag 26 mei a.s. bij Jacobushof in Lennisheuvel. Een nieuwe activiteit op de Het Groene Woud-kalender. Biologisch vlees, asperges en prachtig fruit uit Het Groene Woud ‘ontmoeten’ mooie Verdicchio’s, kikkererwten, dressings en biologische Orzo. Producenten van streekproducten uit Italië en Het Groene Woud wisselen tijdens het symposium kennis en ideeën uit.

De smaken van de Serra De' Contia en Het Groene Woud

‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ is een gezamenlijk initiatief van De Jofrahoeve in Esch, Den Eijngel in Lennisheuvel, Marchese Wijnimport en Streeknetwerk Het Groene Woud. Met het symposium en de streekmarkt willen ze eerlijke, veelal biologisch geproduceerde producten onder de aandacht brengen van een breed publiek. Producten uit Het Groene Woud zijn van hoge kwaliteit en hebben daarmee internationale allure. Het Groene Woud heeft de potentie een gerenommeerd ‘merk’ te worden. Hiervoor is (internationale) samenwerking en een brede blik noodzakelijk. De Italiaanse keuken zit vol smaak en passie en is een prachtige inspiratiebron, ook voor Het Groene Woud. Serra De’ Conti is een gemeente in de regio Marche in het midden van Italië, grenzend aan onder meer Toscane, Umbrië en de Adriatische Zee. Tussen middeleeuwse dorpjes en zonnige heuvels worden exclusieve streekproducten geteeld, waaronder kikkererwten, wijn van zure kersen en de Cicerchia (een boonsoort).

Middag- en avondprogramma

Het programma start maandag 26 mei om 14.30 uur. Peter van de Wiel, wethouder gemeente Boxtel, zal de opening van het symposium verzorgen. Onder leiding van Esther van Rooijen van VOORMEKAARmakerij uit De Bosch gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de streekproducten. Er is aandacht voor onder meer de smaken van de Serra De’ Conti en Het Groene Woud, de vraag hoe je als ondernemer deze gebieden als merk kunt versterken, voorbeelden van sterk ondernemerschap en mogelijkheden tot samenwerking. Ontmoet drie eigenzinnige ondernemers die anders durven denken en doen. Hun inspirerende verhalen over 'food with roots' inclusief de tussengerechten van  'Verwondertrips' zorgen voor inspiratie, nieuwe inzichten, ideeën en contacten. Rond 17.00 uur kan deelgenomen worden aan het streekbuffet met het beste uit Italië en Het Groene Woud. Bereid door Kookclub  Lennisheuvel én een Italiaanse gast. Om 19.00 uur start de Streekmarkt met verse producten uit Serra De’ Conti en Het Groene Woud. Rond 20.30 uur zullen de Italiaanse ondernemers opstijgen met een luchtballon om Het Groene Woud van bovenaf te bekijken.

Deelname en bezoek

Het middagprogramma is exclusief voor producenten van streekproducten in Het Groene Woud. Deelnamekosten bedragen 40 euro (inclusief buffet). De streekmarkt is vrij toegankelijk voor iedereen en de toegang is gratis.
‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ vindt plaats bij Jacobushof, Middendreef 2 in Lennisheuvel (Boxtel). 

De PDF van de uitnodiging is hier te downloaden.

Nieuwsbrief 39 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Natuurbeheerder Sjors de Kort: "Wij zijn de spreekbuis van de natuur"
Grond kopen en natuur ontwikkelen? Het kan, ook als particulier! Ad en Ine de Kort zijn trotse eigenaren van een eigen leembos
LEADER-subsidieregeling voor projecten in Het Groene Woud opent tweede helft april
Eerste boom geplant aan Everse Zoom - Een project met steun van Landschapsfonds Het Groene Woud
Nieuwsbrief 38 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Naar de Geelders met Ger van den Oetelaar in een filmpje van Groen Ontwikkelfonds Brabant
2024: Jaar van de Zonnebloem, ook in Het Groene Woud
Nieuwsbrief 37 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
... in Het Groene Woud