Aan de slag met duurzame ideeën tijdens het eFFect Festival

Publicatiedatum: 03 juni 2015

Steeds meer mensen nemen zelf het initiatief om hun omgeving leefbaarder, groener en duurzamer te maken. ‘Duurzame Dates’ en ‘Werkplaats Het Groene Woud-live’ helpen deze initiatieven een stapje verder tijdens het eFFect Festival in Vlijmen. Op 28 juni kan iedereen met een duurzaam idee in gesprek gaan met andere bezoekers, experts en bedrijven. Duurzame ideeën worden hierdoor ter plekke doorontwikkeld, zodat je er daadwerkelijk mee aan de slag kan gaan. IVN organiseert Duurzame Dates en Streekhuis Het Groene Woud zorgt voor de organisatie van Werkplaats Het Groene Woud-live tijdens het eFFect Festival.

Van duurzaam voedsel, duurzame energie, leefbaarheid, groen in de wijk, mobiliteit tot participatie en communicatie; alle initiatieven zijn welkom op de Duurzame Dates en Werkplaats Het Groene Woud-live. Heb je advies nodig om jouw initiatief verder te helpen? Wil je dat er meegedacht wordt met een brainstorm? Heb je materialen of mankracht nodig? Zoek je een partner die je helpt jouw idee neer te zetten? ‘Duurzame Dates’ en ‘Werkplaats Het Groene Woud-live’ brengen je op 28 juni in contact met experts, andere initiatiefnemers, bezoekers en organisaties die zich al aangemeld hebben op de website www.werkplaatshetgroenewoud.com. Heb jij jouw idee al in de praktijk gebracht en wil je dit graag pitchen of demonstreren? Ook dan ben je van harte welkom. Inspireer deelnemers die nog met een idee rondlopen en deel je kennis! Zo kun je jouw dienst of duurzaam product presenteren in de Ruilhoek, Reparatiehoek of Ontwikkelhoek of tijdens de Sessies van Werkplaats Het Groene Woud-live. En natuurlijk moet er op een festival ook gedacht worden aan de innerlijke mens. Heb jij het recept voor een lekker duurzaam product dat je bezoekers wilt laten proeven? Reserveer dan een plekje in de ‘Do it yourself eethoek’. Wil je meedoen met Duurzame Dates of Werkplaats Het Groene Woud-live? Reserveer 28 juni dan alvast in je agenda. Op www.effectfestival.nl/duurzamedates vind je meer informatie.

eFFect Festival

Het eFFect Festival is een feestelijke manifestatie van duurzame, sociale en culturele regionale initiatieven genomen door jongeren, ouderen en mensen met en zonder beperking met als doel om mensen met elkaar te verbinden om tot een betere, eerlijke en duurzame samenleving te komen.Onderdeel van dit bruisende festival zijn lokale talenten op het gebied van toneel, muziek en literatuur die zich presenteren op intieme podia. In een levendige markt worden duurzame en sociale initiatieven en streekproducten gepresenteerd en het publiek wordt uitgenodigd om te participeren in zogenaamde duurzame dates. Bezoekers kunnen actief aan de slag in een ‘makersdorp’ om van niets iets te maken. Daarnaast zijn er talloze andere initiatieven, manifestaties en presentaties. Gastheer en initiator van eFFect Festival is jeugdzorgboerderij De Locatie. Deze Stichting heeft als doelstelling hulp te bieden aan jongeren die in de grote instellingen niet goed tot hun recht komen. De Locatie biedt hulp door wonen, werken en zorg met elkaar te verbinden op één plek in een huiselijke en vertrouwde omgeving. De Locatie is gevestigd aan De Gemeint 3 in Vlijmen. 

Festivalterrein (Foto: Superformosa)

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud