Aantrekkelijk programma tijdens festival Gezond Bewegen in Het Groene Woud

Publicatiedatum: 06 augustus 2015

Over enkele weken gaat het festival Gezond Bewegen in Het Groene Woud van start. Van 24 t/m 30 augustus kan iedereen ontdekken wat dit prachtige Nationale Landschap te bieden heeft en op welke manieren gezond bewegen in het groen te benutten is. Inwoners en bezoekers kunnen deelnemen aan een aantal boeiende tochten door Het Groene Woud. Diverse organisaties hebben hun wandel-, fiets- of andere beweegtocht hiervoor aangemeld. Onderdeel van het festival is ook een groots sportevenement bij Streekpark Klein Oisterwijk op zaterdag 29 augustus. Op deze dag zijn er leuke workshops en clinics van sportverenigingen uit Het Groene Woud. Jong en oud, sportief of niet sportief, het festival Gezond Bewegen heeft voor iedereen wat te bieden!

In de avonduren samen met een boswachter op zoek naar de vleermuizen van Huis ter Heide (zaterdag 29 augustus), een fietstocht langs de zeven samentuinen in de gemeente Haaren (woensdag 26 augustus), meedoen aan de wandeltocht ‘Ommetje Cromvoirt’ (woensdag 26 augustus) of op excursie over de bloeiende heide op de Kampina (zondag 30 augustus). Het zijn maar enkele voorbeelden van activiteiten die tijdens het festival Gezond Bewegen in Het Groene Woud te ondernemen zijn. Er is een grote variatie aan beweegtochten waar iedereen aan mee kan doen. Deze staan allemaal vermeld op de website www.hetgroenewoud.com/gezondbewegen. Ze zijn aangemeld door organisaties uit Het Groene Woud. Hierdoor wordt er gezamenlijk opgetrokken om inwoners en bezoekers kennis te laten maken met het prachtige gebied. “Het netwerken met elkaar behoort tot het DNA van Het Groene Woud. Samen zetten we Het Groene Woud op de kaart”, zegt Ernst Jonkers, organisatielid van het Festival Gezond Bewegen. Ernst is tevens eigenaar van Streekpark Klein Oisterwijk en bestuurslid van Coöperatie Het Groene Woud.

Sportevenement op zaterdag 29 augustus

Op zaterdag 29 augustus presenteren op en rond het evenemententerrein van Streekpark Klein Oisterwijk verschillende sportverenigingen uit Het Groene Woud zich met leuke workshops en clinics. Zo is er een clinic Obstacle Running van Tough Ten Miles, de organisatie achter de welbekende Mud & Obstacle Runs en de jaarlijkse Farmers Fun. Tijdens het sportevenement wordt een parcours van ongeveer 3 km opgebouwd waarbij een aantal klimtechnieken aan de orde komen om diverse obstakels te bedwingen. De echte waterliefhebbers kunnen deze dag deelnemen aan een clinic kanoën van Kanovereniging Oisterwijk. Daarnaast zijn er ook yoga clinics verzorgd door Yoga Centrum Tilburg, rugby clinics door RFC Oisterwijk Oysters en bootcamp clinics door Bodyprojects. Ook deze activiteiten zijn terug te vinden op www.hetgroenewoud.com/gezondbewegen. Hier worden de komende tijd nog meer activiteiten aan toegevoegd. Deelname aan een workshop of clinic kost 5 euro. Deelnemers kunnen ook een passe partout kopen voor slechts 10 euro, waarmee zij aan zoveel workshops en clinis kunnen deelnemen als ze maar willen. Kortom, iedereen krijgt de mogelijkheid om tegen een laag tarief nieuwe sporten te ontdekken.

Eerste editie

Het festival Gezond Bewegen wordt georganiseerd ter afsluiting van het 15-jarig jubileum van Het Groene Woud. Dit jaar wordt het voor de eerste keer georganiseerd, maar mogelijk komt er in de toekomst een vervolg. Ernst: “Het is een laagdrempelig evenement dat potentie heeft om te groeien. De organisaties met wie we nu in contact zijn, reageren allemaal heel enthousiast. Als het goed verloopt, willen we het volgend jaar terug laten komen.” Neem voor meer informatie en het aanmelden van activiteiten contact op met organisatiebureau Mauri via gezondbewegen@hetgroenewoud.com of 013-5454999.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud