Bezoek de Helend Landschap Dag op 7 oktober

Publicatiedatum: 24 september 2020

Op 7 Oktober 2020 vindt de “Helend Landschap Dag” plaats, in het Van Gogh Nationaal Park. Deze dag heeft verscheidene mooie publieksactiviteiten. Je bent van harte welkom!

We kennen de helende werking van bijvoorbeeld zee en bergen. Maar dicht bij huis vinden we ook landschappen die helpen om te ontspannen en zorgen te laten waaien. Van je eigen tuin tot nationale parken. Het Van Gogh Nationaal Park i.o., in Noord-Brabant, laat zien dat gezondheid en landschap nauw verweven zijn. Vincent zelf werd geïnspireerd door het (Brabantse) landschap. Hij had de natuur ook hard nodig voor zijn mentale gezondheid.

Het “helend landschap” is door de coronacrisis alleen maar belangrijker geworden. De crisis heeft ons als samenleving laten zien hoe de gezondheid van mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

Wat kun je ervaren en zien tijdens de Helend Landschap Dag? Heel veel!

In de ochtend, van 10.00 tot 12.30: Op en rond de Steenfabriek Udenhout in een hele bijzondere plek in de natuur kun je wandelen op een helend landschap pad, kun je ervaren hoe een “blokje omdenken” je helpt om je geestelijk beter te voelen, kun je je creativiteit kijkt op de “passantentafel”, leer je hoe schoolkinderen beter van buiten worden.

In de middag, van 14.00 tot 17.00: Op het Inspiratie Centrum Nature For Health, een inspirerend duurzaam gebouw in Berkel-Enschot kun je de prachtige NatureBliss foto-expositie “Natuur als visueel medicijn” bewonderen, en de rustgevende Healing Pod en “Soundscape pillow” ervaren. Je kunt deelnemen aan de Buiten Beleven-workshop en kunst & natuur ervaren voor je gezondheid.

Beide locaties worden verbonden door het Helend Landschap Pad. Aanbevolen voor fietsers.

We heten je van harte welkom! Op deze website vind je het volledige publieksprogramma, de bezoekadressen en kun je je inschrijven (verplicht!): www.helendlandschap.nl

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud