Bijeenkomst 27 januari: ‘Het Brabantse Bekenlandschap vertelt’ van gemeente Meierijstad in voorbereiding op de Landschapstriënnale 2020 – DENK MEE!

Publicatiedatum: 09 januari 2020

Volgend jaar komt de Landschapstriënnale 2020 (LT2020) naar onze regio. Een jaar lang staan dan de Brabantse beekdalen in de schijnwerpers. Van januari tot en met september 2020 vinden daarvoor allerlei activiteiten plaats in de beekdalen. Gemeente Meierijstad biedt iedereen de kans om hierover mee te denken.

Doe en denk mee!

Geniet jij ook zo van ons Brabantse bekenlandschap en voel je je verbonden met onze beken? Als inwoner, ondernemer, fotograaf, scout, IVN-lid, theatermaker, kano-verhuurder, kunstenaar, schatgraver, wandelaar, fietser, vrijwilliger, lid van de Heemkundekring, klompenmaker, initiatiefnemer of gewoon als jezelf? Doe en denk dan mee!

Kom naar de Kienehoef op 27 januari

Heb jij een goed idee of weet je mooie, leuke, spannende activiteit om op de agenda van het bekenlandschap te plaatsen? Of wil je gewoon meer weten? Kom dan maandag 27 januari vanaf 19.00 uur naar restaurant De Helden van Kien van op Streekpark Kienehoef aan de Bremhorst 1 in Sint Oedenrode (navigatie: Zwembadweg). Het programma start om 19.30 u en eindigt om 21.00 u. Tot 21.30 u is er - onder het genot van een drankje – de gelegenheid om na te praten.

Initiatieven en ideeën voor 2020

Rolf Vonk van Erfgoed Brabant zet deze avond de toon met een meeslepend verhaal over de onzichtbare kracht van water. Daarna vertellen we elkaar over onze initiatieven, activiteiten en ideeën voor 2020, het jaar van de Landschapstriënnale. Neem vooral een foto mee bij jouw mooiste verhaal over die ene Brabantse plek.

Aanmelden?

We verheugen ons op een inspirerende ontmoeting. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar is wel handig in verband met een inschatting van het aantal deelnemers. Dat kan per mail bij Linda Verheggen (lverheggen@meierijstad.nl).

Heb je nog vragen? Bel gerust met Marieke Willekens (tel. 0413-381882) of Clemens Kerstholt (tel. 0413 381115) van de gemeente Meierijstad.

Over de LT2020

De Landschapstriënnale is een landschapsfestival voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is. Elke drie jaar wordt het ergens in Nederland georganiseerd. In 2020 is het Brabantse landschap het decor van de vijfde Triënnale. De ruggengraat van de LT2020 wordt gevormd een ‘landschapsestafette’ langs tien concrete locaties in en rond het Van Gogh Nationaal Park. Eén ervan is het Brabantse bekengebied. De LT2020 kan inwoners, ondernemers, onderwijs, bestuurders en toeristen nog meer bewust maken van het belang en de waarde van het landschap. Dat gebeurt onder andere met conferenties, ontwerpwedstrijden, excursies, debatten en voorstellingen voor verschillende doelgroepen.

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud