Draag bij aan erfgoedprojecten, word Vriend van Het Groene Woud

Publicatiedatum: 27 april 2020

Brabant en cultuurhistorisch erfgoed zijn een hechte twee-eenheid die door velen wordt gekoesterd. Ook binnen Nationaal Landschap Het Groene Woud. Hier komen tal van projecten van de grond om dit karakteristieke landschap met zijn cultuurhistorische elementen in stand te houden. Help je mee? Word dan Vriend van Het Groene Woud!

Nationaal Landschap Het Groene Woud is het gebied in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Het wordt in september 2020 onderdeel van Van Gogh Nationaal Park. Het Groene Woud is bijzonder wandel- en fietsvriendelijk met robuuste natuur, groot en klein cultuur-historisch erfgoed, uitzichtpunten en gastvrije horecagelegenheden. Dat kost geld. Gelukkig zijn er veel Vrienden van Het Groene Woud die meehelpen deze karakteristieke kenmerken te behouden en te versterken. Help je mee? Word dan ook Vriend van Het Groene Woud!

Vrienden kunnen we niet missen

Vrienden van Het Groene Woud leveren elk jaar een financiële bijdrage die volledig ten goede komt aan dit bijzondere gebied. Deze bijdrage komt terecht in het Landschapsfonds van Het Groene Woud. Dit fonds keert jaarlijks zo’n € 50.000 uit aan uiteenlopende projecten, waaronder vele erfgoedprojecten. In de afgelopen jaren zijn mede dankzij het Landschapsfonds – en daarmee met hulp van vele Vrienden – mooie projecten mogelijk gemaakt. Denk aan de herbouw van het bakhuisje bij D’n Liempdsen Herd, de aanleg van een hopveld in Schijndel, oprichting van Museum Romeins Halder bij Haanwijk (Sint-Michielsgestel), de restauratie van diverse (Vlaamse) schuren en de publicatie van meerdere boeken over erfgoedonderwerpen. Meer informatie over Landschapsfonds Het Groene Woud vind je hier.

Iedereen kan Vriend worden!

Een Vriend van Het Groene Woud:

  • … is een bedrijf, vrijwilligersorganisatie of inwoner
  • … draagt natuur, landschap en cultuurhistorie een warm hart toe
  • … vindt een fijne woon- of werkomgeving goud waard

Je bent als vrijwilligersorganisatie of inwoner al Vriend vanaf € 50,- per jaar; bedrijven zijn voor € 250,- per jaar Vriend van Het Groene Woud. Omdat Landschapsfonds Het Groene Woud over een ANBI-status beschikt, zijn deze bedragen aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Je krijgt er ook wat voor terug

Zoals het goede vrienden betaamt, geeft Het Groene Woud ook wat terug. Zo krijg je korting op de huur van de promotiewagen van Het Groene Woud (compleet met springkussen en finishboog), mag je gratis deelnemen aan de jaarlijkse Ontmoetingsdag van Het Groene Woud, krijg je korting op het jaarlijkse Ondernemersontbijt, wordt je organisatie of bedrijf vermeld op www.hetgroenewoud.com en mag je zelf een aanvraag doen bij het Landschapsfonds van Het Groene Woud om een projectidee te kunnen realiseren. Nieuwsgierig? Kijk op www.jouwgroenewoud.com. Hier meld je je ook eenvoudig aan als Vriend.

Restauratiewerkzaamheden aan het bakhuisje bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd in Liempde, mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Het Groene Woud. Foto: Ruud van Nooijen.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud