Gevarieerd programma tijdens duurzaam Food Festival de Es in Haaren

Publicatiedatum: 13 juni 2018

De jonge zangeres JOIA, een swingend damesduo en DJ-kunsten van Tuinder Rick ter muzikaal vermaak en een verrassende Food Quiz. Maar ook ouder-kind yoga, een hindernisbaan en broodjes bakken boven het kampvuur voor de kinderen en natuurlijk een groot aanbod aan honderd procent biologische hapjes en drankjes, van smoothies en taco’s tot kipgerechten en krekelburgers. Dát is duurzaam Food Festival de Es, dat op zondag 17 juni (Vaderdag) plaatsvindt bij Tuinderij De Es in Haaren. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings opent om 12.00 uur het festival. De toegang is gratis.

Denken, bewegen, luisteren en eten voor jong en oud

Food Festival de Es presenteert in samenwerking met Food Embassy de Grote Food Quiz, een laagdrempelig spel met vragen, waarbij de festivalbezoekers op een ludieke manier kennis opdoen over eten, compleet met filmpjes, proefvragen en doordenkers. Liever met je lijf in de weer? Dat kan tijdens de sessies ouder-kind yoga op het festivalterrein. Voor kinderen is sowieso veel te doen: uitleven op een hindernisbaan of lekker schilderen en knutselen. Er is een stempelkaart te koop waarmee de jongste bezoekers aan alle activiteiten kunnen deelnemen, met als beloning het Doeboek voor Groene Woudlopers van Het Groene Woud. En tussendoor? Lekkere dingen proeven natuurlijk!

Krekelburgers en Brabantse taco’s

Eten en drinken is heel belangrijk tijdens een foodfestival! Een greep uit het aanbod aan foodstands die op het festivalterrein van Tuinderij De Es staan: Moving coffee met biologische koffie en thee, de Bakblikbende met smoothies en cupcakes, Boefkik me Brabantse taco’s en nacho’s, zelfgemaakte soep van de Soeperman, de Dapp Frietfiets, pizza’s van Culina Flamma met groenten uit eigen tuin, Fleurabeille met verse honing. Nog niet verzadigd? Knabbel dan lekker aan een krekelburger van Burgs Foods, ga even langs het kipkarretje of geniet van een biologisch ijsje van Frozen Dutch.

Muzikaal genieten

Relaxen en genieten kan heel goed op de muziek van de jonge zangeres JOIA uit Boxtel. Haar debuutalbum ‘Living It Now’ werd gewaardeerd met vijf sterren. In Haaren zingt JOIA zowel eigen werk als nummers van Nina Simone, Leonard Cohen en Toon Hermans. Altijd in verrassende arrangementen en vanuit een speelse blik op mens en maatschappij. Singer-songwriter Lisa van Nes zal haar akoestische klanken zowel op het podium als in de tuin ten gehore brengen en damesduo Luna López presenteert fonkelende soul, pop, blues en jazz.

Food Festival de Es: duurzaam voedsel uit Het Groene Woud

In een relaxte sfeer genieten van (h)eerlijke lekkernijen op de plek waar deze daadwerkelijk groeien of gemaakt worden. Dat is de kern van Food Festival de Es. Op zondag 17 juni (Vaderdag) vindt bij Tuinderij De Es in Haaren de vierde editie plaats. Het festival sluit aan bij de doelstelling die ook Het Groene Woud heeft om aandacht te vragen voor duurzaam voedsel uit de streek: volledig biologisch, lokaal en met veel alternatieven voor vlees. Evenementen als deze kunnen mens en landschap verder met elkaar verbinden en bijdragen aan een gezondere en minder belastende voedselketen.

Het festival vindt plaats op zondag 17 juni tussen 12.00 en 20.00 uur op het terrein van Tuinderij de Es, gelegen aan Eind 19c in Haaren. Dit is een bijzondere plek van 2,5 hectare groot, waar al 35 jaar biologische groenten, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen worden geteeld en waar mensen met een zorgvraag worden begeleid. Het festival wordt geheel gerund door vrijwilligers en de opbrengst komt ten goede aan de zorgfaciliteiten van Zorgtuinderij de Es.

Houd de site en de Facebookpagina van Food Festival de Es de komende tijd goed in de gaten voor het laatste nieuws! http://tuindees.nl/food-festival-de-es en https://www.facebook.com/events/1060051360810686/

Foto's: Rianne Swinkels Fotografie

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud