Gezond eten en leven met SapProgramma’s van SapVers

Publicatiedatum: 22 juli 2016

Verschillende ontwikkelingen leiden ertoe dat thema’s als ‘gezondheid’ en ‘gezond ouder worden’ steeds belangrijker worden. Ook in Het Groene Woud, waar we ons steeds meer richten op de vitaliteit van inwoners en de productie van gezond voedsel. Om gezond eten en leven te stimuleren, zijn twee ondernemers uit Vught in 2015 gestart met SapVers. SapVers biedt SapProgramma’s waarbij de deelnemers iedere dag vers geblende, vezelrijke sappen en soepen drinken onder begeleiding van een voedingsdeskundige. De sappen en soepen zijn gemaakt van zo’n vijftig verschillende soorten verse groenten, fruit, kruiden en specerijen en Brabants water. Om deze gezonde formule verder uit te rollen, zijn de initiatiefnemers gestart met een crowdfundingsactie.

Het Groene Woud wil de komende jaren de kwaliteiten van het gebied meer dan ooit verbinden aan gezondheid en vitaliteit. Dit door het stimuleren van de productie van gezond voedsel, het bevorderen van ‘bewegen in de buitenlucht’, het faciliteren van burgerparticipatie en het helpen mee bewustzijn te creëren onder inwoners om hun omgeving te verbeteren. ‘Het Groene Woud is vitaal, groen en sociaal’, zoals omschreven staat in het concept Uitvoeringsprogramma. Initiatieven als SapVers dragen hieraan bij. Het doel van SapVers is om zoveel mogelijk mensen handvatten en de juiste stimulans te geven om gezond te leven. Dit door middel van gezonde en lekkere voeding in combinatie met sport en ontspanning. Hiervoor bieden zij SapProgramma’s aan van een, drie en vijf dagen bestaande uit vier vers geblende sappen per dag, een huisgemaakte soep en begeleiding van een voedingsdeskundige. Het draagt bij aan de gezondheid en vitaliteit van inwoners en past goed bij de ambities van Het Groene Woud. Daarom wil Het Groene Woud de samenwerking versterken en de crowdfundingsactie ondersteunen.

Crowdfunding

De initiatiefnemers van SapVers, Sandra van Nunen en Jan-Willem van Kempen, zijn in september 2015 begonnen met een pilot. Meer dan 1.750 deelnemers hebben het SapProgramma al gevolgd. Nu willen ze het concept verder uitrollen en meer gezonde programma’s ontwikkelen. Daarvoor zijn ze een crowdfundingsactie gestart via Geldvoorelkaar.nl. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer of geïnteresseerde te investeren in de vorm van een lening. Als investeerder krijg je acht procent rente per jaar en korting op de programma’s en producten. Investeren in SapVers kan vanaf honderd euro. Onder de inwoners van Het Groene Woud die investeren in SapVers, verloten de initiatiefnemers een driedaagse SapProgramma ter waarde van € 69,50. De verse sappen worden drie dagen thuisbezorgd en daarbij krijgt de winnaar persoonlijke begeleiding van voedingsdeskundige Sandra.

Samenwerking groente- en fruittelers

Er zijn al enkele ondernemers uit de foodbranche die geïnvesteerd hebben in SapVers. Ook is er onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met OndernemersLift+, een samenwerkingsverband tussen onder andere HAS Hogeschool, Helicon Den Bosch, AgriFood Capital en ZLTO. Voor het maken van de sappen, is het belangrijk dat er voldoende verse producten worden geleverd. Daarnaast bestaat de wens om gebruik te maken van streekproducten. Ben je groente- of fruitteler in Het Groene Woud en wil je graag meer weten over SapVers? Neem dan contact op met Jan-Willem van Kempen via janwillem@sapvers.nl of 06-14197853. Meer informatie vind je ook op www.sapvers.nl.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud