Groene Handdruk besteed aan ontsluiting Oirschots erfgoed via QR-codes

Publicatiedatum: 26 september 2022

In juni 2022 ontving Piet Machielsen bij zijn afscheid als wethouder van Oirschot de Groene Handdruk van Het Groene Woud. Aan deze blijk van waardering is een bedrag van 350 euro verbonden. Machielsen heeft het Erfgoedplatform Oirschot, waarin naast een groot aantal partijen ook Visit Oirschot en de beleidsmedewerker Erfgoed van de gemeente is vertegenwoordigd, gevraagd een goede bestemming voor dit bedrag te vinden.

Het platform heeft ervoor gekozen om aan te sluiten bij de pilot om via QR codes het Oirschots erfgoed breder beschikbaar te maken. Omdat dit vaak gaat om monumenten is de keuze gemaakt om voor de handdruk juist het landschappelijk erfgoed waarmee Oirschot zich onderscheidt breder te ontsluiten. Meer specifiek wordt het bedrag ingezet voor de toegangslocaties van De Mortelen. Deze informatie over de Mortelen is gekoppeld aan de website van Visit Oirschot en daarmee goed te monitoren.

De bordjes op de verschillende locaties bestaan uit een QR code met in het midden het logo van Visit Oirschot. Daaraan is de tekst toegevoegd ‘Waar sta ik?’, om wandelaars te motiveren de code te scannen en een aanwijzing te geven welke informatie kan worden verkregen.

Meer informatie is HIER te vinden.

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud