Groene Handdruk van Het Groene Woud besteed aan insectenhotel bij Kinderboerderij Kienehoeve

Publicatiedatum: 16 mei 2023

Zaterdag 13 mei is op Kinderboerderij Kienehoeve in Sint-Oedenrode een nieuw insectenhotel in gebruik genomen. Het insectenhotel is gebouwd door de werkgroep Weidevogels van IVN Sint-Oedenrode. De leden van de Jeugdnatuurwacht De Populier hebben het hotel verder klaargemaakt voor gebruik.

De bouw van het hotel is een initiatief van Clemens Kerstholt, die hiervoor het bedrag van zijn ontvangen ‘Groene handdruk’ van Het Groene Woud ter beschikking heeft gesteld.

Lees HIER meer over de opening van het insektenhotel.

Wat is de Groene Handdruk?

Een Groene Handdruk is een welgemeend compliment aan inwoners of organisaties die iets doen voor natuur en landschap in hun eigen leefomgeving. De Groene Handdruk kan worden uitgereikt door organisaties die partner zijn van Het Groene Woud. Een Groene Handdruk bestaat uit een trofee (beschikbaar gesteld door Het Groene Woud) en een geldbedrag van 350 euro, door de ontvanger vrij te besteden aan een door hem uit te kiezen project wat natuur, landschap, biodiversiteit of erfgoed versterkt.

Wilt u als partner van Het Groene Woud een Groene Handdruk uitreiken? Neem dan contact op met Johan van Cuyck van Het Groene Woud via JvCuyck@brabant.nl

Beeld: Het insectenhotel in aanbouw (Fotograaf: Henri van Weert)

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud