Groene Handdruk voor dementievriendelijke wandeltuin van Zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel

Publicatiedatum: 21 januari 2020

Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel reikte maandag 20 januari jl. een Groene Handdruk uit aan Diny Stolvoort van Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid. De handdruk werd symbolisch in ontvangst genomen door mevrouw Van Asveldt-van Drunen. De uitreiking vond plaats bij verpleeghuis Liduina van zorggroep Elde, waar de stichting een dementievriendelijke wandeltuin realiseerde. De uitgereikte Groene Handdruk bestaat uit een zeer groot aantal bloembollen ter waarde van € 500.

Door herinrichting van de buitenruimte achter Zorgexpertisehuis Liduina van Zorggroep Elde in Boxtel is een wandeltuin gerealiseerd, die ouderen met dementie in staat stelt de natuur te beleven. Er is een bijvriendelijke en bloemrijke tuin gerealiseerd door het planten van bloembollen, hoogstam-fruitbomen en gemengde struiken. Dit zorgt voor meer biodiversiteit. Het initiatief stelt de bewoners en hun begeleiders in staat meer met natuurbeleving te doen en meer bezig te zijn met de natuur. Het project is onderdeel van een groter project, gericht op bevordering van participatie van mensen met een beperking via rolstoelvriendelijke paden naar het centrum van Boxtel en Selissenwal.

Uitreiking Groene Handdruk

Wethouder Peter van de Wiel heeft de Groene Handdruk uitgereikt aan Diny Stolvoort van Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid. Diny is de drijvende kracht achter meerdere van dit soort tuinen in de gemeente. Zij zet zich hier enorm voor in en draagt hierdoor bij aan het welzijn van de bewoners van Boxtel. De handdruk werd symbolisch in ontvangst genomen door mevrouw Van Asveldt-van Drunen. Ook zij heeft zich jarenlang ingezet voor de tuin en als blijk van waardering mocht zij de handdruk in ontvangst nemen. Naast de trofee - de Groene Handdruk - heeft de stichting voor € 500 aan bloembollen ontvangen, die inmiddels geplant zijn in de dementievriendelijke tuin. De bloembollen zijn speciaal geselecteerd en aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. Hiermee is de biodiversiteit in de tuin verder vergroot.

Over de Groene Handdruk

Een Groene Handdruk is een welgemeend compliment aan inwoners of organisaties die iets doen voor natuur en landschap in hun eigen leefomgeving. De Groene Handdruk kan worden uitgereikt door organisaties die partner zijn van Nationaal Landschap Het Groene Woud, zoals de gemeente Boxtel. Een Groene Handdruk bestaat uit een trofee (beschikbaar gesteld door Het Groene Woud) en een geldbedrag van minimaal € 350 van de partner. Wilt u als partner van Het Groene Woud een Groene Handdruk uitreiken? Neem dan contact op met Johan van Cuyck van Nationaal Landschap Het Groene Woud via jvcuyck@hetgroenewoud.com

Foto: Ellen Zaadnoordijk, gemeente Boxtel

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud