Handen uit de mouwen tijdens de Boomfeestdag en NLdoet - Kom bijvoorbeeld helpen op Landgoed Bleijendijk in Vught

Publicatiedatum: 06 maart 2019

Het wordt een drukke week voor iedereen die onze natuur en warm hart toedraagt en er graag actief in bezig is. Aanstaande woensdag 13 maart vindt de landelijke Boomfeestdag plaats en op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart staat NLdoet weer op de kalender, ‘de grootste vrijwilligersactie van Nederland’, die jaarlijks wordt georganiseerd door het Oranjefonds.Ook in Het Groene Woud vinden vele activiteiten plaats waarbij een helpende hand wordt gevraagd. Vlechtheggen aanplanten op Landgoed Bleijendijk in Vught, helpen bij de aanleg van pluktuin Barbara in Schijndel, helpen bij de voorjaarsschoonmaak van de geitenwei in Boxtel  of een ontdektuin aanleggen in Best. Het kan allemaal! Meld je aan en lever je bijdrage tijdens een heerlijke dag in de natuur van Het Groene Woud.

Woensdag 13 maart: landelijke Boomfeestdag

Vanuit het streven om ieder kind in Nederland tijdens zijn of haar basisschoolperiode een boom te laten planten vindt op woensdag 13 maart weer de jaarlijkse Boomfeestdag plaats.

Een overzicht van alle initiatieven tijdens de Boomfeestdag, waaronder die in Het Groene Woud, is hier te vinden.

Basisschoolleerlingen kunnen tijdens de Boomfeestdag  tussen 9 en 12 uur op Landgoed Bleijendijk in Vught – Vriend van Het Groene Woud – even komen helpen bij het aanplanten van maar liefst twee kilometer vlechtheggen en struweelhagen. De enorme lengte is een record in Brabant en misschien zelfs wel in Nederland. Er zijn heel veel handen nodig, dus alle hulp is welkom. Graag vooraf aanmelden! Meer informatie is te hier te vinden.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart: NLdoet

Het is niet te geloven! Voor NLdoet zijn al ruim achtduizend klussen aangemeld, waaronder natuurlijk ook veel in Het Groene Woud. Op de website van NLdoet kun je precies vinden waar jij in jouw eigen buurt de handen uit de mouwen kunt steken.

Vlechtheg op Landgoed Bleijendijk in Vught

Tijdens NLdoet kan jong en oud op Landgoed Bleijendijk in Vught de handen uit de mouwen komen steken bij de aanleg van twee kilometer aan vlechtheggen en struweelhagen.

  • Vrijdag 15 maart van 8:30 – 13:00 uur, met als afsluiting een voedzame lunch.
  • Vrijdag 15 maart van 12:30 – 17:00 uur, met als afsluiting een borreltje.
  • Zaterdag 16 maart van 8:30 – 13:00 uur, weer met een gezamenlijke lunch ter afsluiting.

Een mooie, participerende actie van Landgoed Bleijendijk, Vriend van Het Groene Woud!

Meer informatie vind je via deze link.

Graag vooraf aanmelden via vrijwilligers@bleijendijk.nl

Foto: Heg&Landschap

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud