Heb je een goed idee? Maak dan gebruik van onze stimuleringsregeling projectinitiatieven!

Publicatiedatum: 22 mei 2023

Stichting Landschap Het Groene Woud richt zich op het ondersteunen van initiatieven die natuur, landschap, biodiversiteit en erfgoed in Het Groene Woud behouden en versterken. Het realiseren van fysiek zichtbaar resultaat is hierbij belangrijk. Dus niet alleen praten en papier maken, maar vooral ook daadwerkelijk doen. Zodat de natuur, het landschap en het cultuurhistorisch erfgoed er beter van worden.

Voor de uitvoering van projecten is meestal ook geld nodig. Daarvoor kan gebruik worden gemaakt van allerlei subsidieregelingen en fondsen (waaronder het Landschapsfonds van Het Groene Woud). Een voorwaarde daarbij is bijna altijd dat bij de aanvraag een concreet projectplan wordt toegestuurd, inclusief een sluitende begroting.

Vijfduizend euro voor een concreet projectplan

Het Groene Woud wil de totstandkoming stimuleren van goede projectplannen met daarin concrete maatregelen die bijdragen aan versterking van natuur, landschap, biodiversiteit of erfgoed in ons gebied. Daarvoor kan gebruik worden gemaakt van de Stimuleringsregeling projectinitiatieven Het Groene Woud: een bijdrage om een professioneel iemand in te huren die een goed projectidee kan omzetten in een concreet en uitvoeringsgereed projectplan. De bijdrage bedraagt vijftig procent van de werkelijke kosten, tot maximaal 5000 euro. Daarom wordt de regeling ook wel ‘de € 5.000-regeling’ genoemd.

Een goed plan leidt tot uitvoering

Het geld is dus niet bedoeld voor de uitvoering van het plan, maar om een goed plan te laten maken. Dit plan kan dan gebruikt worden om financiering te krijgen voor de uitvoering ervan. De ervaring leert dat met een relatief geringe investering aan de voorkant, een veelvoud daarvan beschikbaar kan komen via andere subsidies voor de uitvoering van het plan. Belangrijkste voorwaarde is dat het plan moet leiden tot het uitvoeren van maatregelen die natuur, landschap, biodiversiteit of erfgoed behouden of versterken. Er is ruimte voor circa tien projectplannen.

Meer info?

Download HIER het aanvraagformulier met bijhorende toelichting.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Johan van Cuyck van Het Groene Woud, via jvcuyck@brabant.nl of 06-18303473.

Aftrap project PlantenNU 2023 - Foto: Roel Diepstraten

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud