Informatieavond IVN Natuurgidsenopleiding Het Groene Woud

Publicatiedatum: 03 maart 2022

De IVN-afdeling Sint-Oedenrode organiseert op donderdagavond 14 april een informatieavond over de nieuwe Natuurgidsenopleiding. De opleiding, die ongeveer anderhalf jaar duurt, start in september 2022 en is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve activiteiten.

Als deelnemer doe je in ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en praktisch bezig zijn. Tijdens opleidingsavonden en excursies krijgen deelnemers een brede basiskennis van natuur en milieu in – vooral – Het Groene Woud. De deelnemers leren hoe ze zelf informatie kunnen verzamelen en kennis kunnen overbrengen. Ze verdiepen zich ook in het werk van de organiserende IVN’s door middel van een stage. Daarnaast behoren het onderzoeken van een klein natuurgebied, workshops en practica en een afsluitende Natuur en Milieu opdracht tot de eisen voor het diploma.

IVN Sint-Oedenrode organiseert deze (pittige) opleiding samen met 6 andere IVN afdelingen in Het Groene Woud. Naast de theorieavonden maken ook excursies op zaterdagochtenden deel uit van de opleiding. Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan. 

Lees HIER meer info over de opleiding.

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud