Introductiebijeenkomst Biomimicry in Liempde

Publicatiedatum: 05 oktober 2016

Op woensdag 12 oktober 2016 organiseert Utrecht University een biomimicry introductie in Het Groene Woud, te Liempde. Biomimicry is één van de thema’s in het nieuwe uitvoeringsprogramma 2017-2020 van streeknetwerk Het Groene Woud. Deze middag laten we zien hoe ‘biomimicry’ kan bijdragen aan sociale innovatie en behandelen we onderwerpen als: samenwerken, organiseren en leiderschap. Wat kunnen we leren van de natuur om veranderingen in ons eigen leven, organisaties en maatschappij te bewerkstelligen?

Het programma start om 14.30 bij Café ‘t Groene Woud met koffie & cake en wordt gevolgd door een interactieve biomimicry introductie doorBowine Wijffels (van oorsprong biologie-docent die zich specialiseert in leren van de natuur voor sociale innovatie) en Saskia van den Muijsenberg (allround certified biomimicry professional en directeur van BiomimicryNL). Samen laten ze zien hoe de natuur voor organisaties, teams en professionals een inspiratiebron kan zijn voor verandering, processen en systemen. Dan is het tijd om naar buiten te gaan!

We verkennen ‘De Geelders’, een natuurgebied tussen Schijndel en Boxtel, en zien één en al afwisseling: vochtig bos met meanderende beken, stukjes heide en kleine weidegebieden. De rijkdom aan planten en vogels is al net zo afwisselend. Neem laarzen en muggenspray mee! Wat leert De Geelders ons over samenwerking in een diverse gemeenschap? Wat kunnen we leren over adaptief leiderschap? Wat kunnen we leren van de symbiotische relaties tussen kwijnende bomen en tal van dieren in de Geelders?

Tot slot is er ruimte voor het stellen van vragen, en te verkennen hoe biomimicry kan helpen uw organisatie veerkrachtiger en regeneratief te maken.

Deze mooie combinatie van vertellen en ervaren, en leren van de lokale natuur en cultuur staat garant voor nieuwe inzichten en inspiratie. Schrijf je nu in en verzeker je van een plek!

Meld je nu aan!

Programma

14.30 Ontvangst bij Café ‘t Groene Woud met koffie & cake

15.00 Start interactieve presentatie/oefeningen

15.45 Biomimicry ontdekkingstocht in De Geelders

16.45 Tijd voor vragen, antwoorden en discussie

ca. 17.00 Netwerken en borrel

Kosten deelname: € 30,- p.p. (€ 20,- + € 10,- administratiekosten, deze zijn eenmalig en worden bij eventuele afname van toegangskaarten voor conference niet nogmaals in rekening gebracht). Maximaal 2 personen personen per organisatie. U kunt slechts deelnemen aan één van de introductiesessies. 
U kunt uw registratie later omzetten naar volledige deelname aan de Joint Global Biomimicry & Bio Inspired Conference op 12-13 november 2016 waarbij deze deelname kosten in korting worden gebracht.

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud