'Kloppend Hart' afgesloten met een boeiend slotevenement

Publicatiedatum: 06 juli 2020

Op 26 juni 2020 is het programma Kloppend Hart van Het Groene Woud afgesloten met een feestelijk slotevenement. Omdat in groten getale samenkomen niet mogelijk was, zaten alle genodigden in kleine groepjes met een borrel en een hapje thuis voor de buis. Zij werden getrakteerd op een boeiend, vermakelijk en interactief live programma dat vanuit De Serenade in Liempde werd uitgezonden. Op alle locaties waar mensen samen keken, is vooraf een verrassingsdoos afgegeven met lekkere hapjes en drankjes.

Nieuwsgierig? Kijk hier de after movie of de volledige uitzending terug. Op www.hetgroenewoud.com/kloppendhart vind je nóg meer beeldmateriaal, zoals de filmpjes van projecten die tijdens het slotevenement zijn getoond.

Reportages en muziek

De uitzending werd gemaakt voor alle betrokken organisaties, medewerkers en vrijwilligers die in de afgelopen jaren een bijdrage leverden aan de verschillende deelprojecten van het programma Kloppend Hart van Het Groene Woud. In totaal meldden 180 personen zich aan voor het live programma dat bestond uit een ‘reis’ door het Kloppend Hart-gebied, compleet met reportages, interviews en live muziekoptredens. De presentatie was in handen van de bij het Kloppend Hart-betrokken wethouders Peter van de Wiel (gemeente Boxtel) en Marc van Schuppen (gemeente Best).

Online kijken, en toch samen

De organisatie van het slotevenement koos weliswaar voor een feestje op afstand, maar zorgde tegelijkertijd voor gezelligheid-in-gezelschap. Conform de RIVM-richtlijnen stelde ze op basis van de aanmeldingen groepjes samen van vier tot zes personen; deze keken vervolgens bij één van hen samen de uitzending. In de Knoptoren in Sint-Oedenrode en bij Campus Westerwind in Best hadden de projectorganisaties een eigen, afsluitende avond georganiseerd rondom het online slotevenement. Voor een hapje en een drankje werd gezorgd: kort voor de uitzending liet de organisatie bij alle gastheren en -vrouwen een verrassingsbox bezorgen met lekkere streekhapjes en -drankjes.

Quiz

De uitzending was een feest van herkenning dankzij de aandacht die er gedurende het programma aan de verschillende deelprojecten werd geschonken. Daarnaast konden kijkers meedoen aan een quiz, samengesteld en gepresenteerd door The Brain uit Boxtel (Kiske de Leest en Marc de Laat), die als een rode draad door de uitzending liep. De quizvragen richtten zich op de thema’s die op deze avond aan bod kwamen. Kijkers deden enthousiast mee door de quizvragen online in te vullen. De uitslag werd ook meteen bekend gemaakt: winnaar was de groep aan Brede Heide in Lennisheuvel die nipt won van de groep in de Rooise Knoptoren. Brons was er voor de familie Termeer uit Liempde. Alle prijswinnaars ontvingen een dag later een mand vol heerlijke streekproducten.

Interactie

De interactieve component van het online slotfeest leidde tot diverse hilarische momenten in de uitzending: zo werd kijkers gevraagd om groepsselfies te maken die live werden getoond en kwamen er filmpjes voorbij waarop kijkers het burlen van edelherten imiteerden. Liempdenaar Maarten Termeer kwam hierbij als beste imitator uit de bus. Zou dit dan de aanzet zijn voor een heus Groene Woud burlkampioenschap…?

Beeld: Links wethouder Peter van de Wiel (gemeente Boxtel) en rechts wethouder Marc van Schuppen (gemeente Best).

Foto's: Housefiller Events

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud