Kommardoor Groene Corridor! - Tussen het 18 Septemberplein in Eindhoven en de Markt in Oirschot

Publicatiedatum: 04 juli 2016

Zondag 10 juli kunnen bezoekers aan de Groene Corridor genieten van excursies, workshops, demo’s, muziek, lekker eten en drinken. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Tussen het 18 Septemberplein in Eindhoven en de Markt in Oirschot vinden op 27 plekken activiteiten plaats. Bij goed weer buiten, bij slecht weer deels overdekt. Dit alles op de meest bijzondere locaties. Stap dus op de fiets en laat je verrassen! Kommardoor Groene Corridor duurt van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Voor alle leeftijden en elk wat wils

Meedoen met het verrassende straattheater van Discreator, luisteren naar liefdesliedjes van Björn van der Doelen of meeswingen met de folkmuziek van The Mourning Glories. Lekker dansen op Hillbilly Hayride of luisteren naar de a-capella popsongs van Les Suzettes. Het kan allemaal. Daarnaast zijn er ook een aantal gratis workshops en demo’s: decoratie, gezond tuinieren, mindfullness, pop-up yoga met Lady Aïda, western rijden en beachvolleybal. Ook voor kinderen zijn er volop activiteiten: schminken, sky-jumpen, creatieve workshops, waterdiertjes scheppen, BMX-clinics en nog veel meer. Wie actief aan de slag wil, gaat mee met een van de excursies in het voedselbos, langs de poëzieroute of bij de imker. Wie even rustig aan wil doen, bezoekt de hangout- en chillplekken of luistert naar verhalenverteller René Zeebregts.

Gastheren van de Groene Corridor

Zo’n 25 ondernemers en organisaties zijn gastheer van de Groene Corridor. Zij zetten deze dag hun deuren open en bieden rondleidingen, kinderactiviteiten en lekker lokaal aanbod.

Hop on, hop off

De Groene Corridor roept bezoekers op zoveel mogelijk met de eigen fiets te komen. Voor bezoekers die niet willen of kunnen fietsen is er tussen 11.00 en 17.00 uur gratis huifkarvervoer tussen de diverse evenementenlocaties aan de Groene Corridor. Natuurlijk kunnen bezoekers ook een combinatie maken: een stukje op de eigen fiets en een stukje met de huifkar. Coöperatie Brainport Park stelt een aantal leenfietsen beschikbaar voor bezoekers van Kommardoor Groene Corridor.

Groene Corridor

De Groene Corridor vormt een groene, recreatieve verbinding tussen het 18 Septemberplein in Eindhoven, de Markt in Oirschot en Nationaal Landschap Het Groene Woud. Gemeente Eindhoven, gemeente Oirschot en Brabants Landschap gaan deze 14 kilometer lange verbinding de komende jaren verder vergroenen en beleefbaar maken. Dit doen ze samen met ondernemers en inwoners, met steun van de provincie Noord-Brabant.

Kijk voor het totale programma van Kommardoor Groene Corridor op www.groenecorridor.nl

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud