Kunst uit Het Groene Woud geëxposeerd in Londen!

Publicatiedatum: 02 juni 2013

Schilderij van het jaar 2012 Streetlife van Marcel Noordman

Het werk Streetlife van de kunstenaar Marcel Noordman uit Oirschot werd uit zeshonderd schilderijen gekozen tot Schilderij van het Jaar 2012. Na een presentatie in februari in het museum Jan van der Togt in Amstelveen werd zijn werk van 13 tot en met 31 mei tentoongesteld in The Griffin Gallery in Londen. Tijdens deze expositie werden werken getoond van 13 Spaanse kunstenaars (finalisten van een soortgelijke landelijke verkiezing in Spanje) en 12 Nederlandse kunstenaars.

 

Schilderij van het jaar 2013

Schilder Marcel Noordman uit het Noord-Brabantse Oirschot maakte volgens duizenden stemmers en een jury vorig jaar het beste schilderij. Het werk Streetlife van de kunstenaar werd uit zeshonderd schilderijen gekozen tot Schilderij van het Jaar 2012. Zo’n 77 duizend stemmers wezen twaalf schilderijen aan als favoriete doek. Een vakjury koos vervolgens unaniem het met acryl geschilderde doek van Marcel Noordman als winnaar. “Een kroon op mijn werk”, zo beschrijft kunstenaar Marcel Noordman met trots de uitslag van deze verkiezing. De schilderijenverkiezing heeft als doel het vergroten van de waardering voor schilderkunst in het algemeen en de Nederlandse schilderkunst in het bijzonder. Ook moet het zorgen voor meer (naams)bekendheid van Nederlandse schilders en het creëren van een zo groot mogelijk overzicht van de hedendaagse Nederlandse schilderkunst

Coöperatie Het Groene Woud

Marcel Noordman is al sinds de oprichting van de Coöperatie Het Groene Woud lid van deze organisatie. Hij heeft een sterke binding met het Nationaal Landschap Het Groene Woud en heeft vele werken geproduceerd waarbij het landschap van Het Groene Woud een belangrijke plaats in neemt. Naast zijn schilderijen illustreerde hij onder meer het boek ‘Het Groene Woud, Leven en beleven’, een sfeerboek met prachtige illustraties over het Nationaal Landschap Het Groene Woud en het boek ‘De Brand, mooi eigenlijk’ waarin met name de mens en de natuur in het gebied rondom Udenhout wordt weergegeven.

Nationaal Landschap Het Groene Woud én kunst

Het Groene Woud geeft binnen de stedendriehoek 's-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg ruimte aan talloze mooie dorpen, kapellen, historische bezienswaardigheden én heel veel verrassende natuur. Het Groene Woud heeft een natuurkern van 7500 hectare bossen, moerassen, heide en agrarisch populierenlandschap. Het hele gebied beslaat 35.000 hectare. Tussen en rondom de aantrekkelijke dorpen vind je volop beken, bolle akkers, populieren, bos, moeras en heide. De Streekraad Het Groene Woud & De Meierij geeft richting aan de ontwikkeling van Het Groene Woud. In de streekraad zijn alle gebiedspartijen vertegenwoordigd die hierbij van belang zijn. Kunst helpt om de vraag naar toekomstwaarden van Het Groene Woud (mens, natuur, werk) te onderzoeken en stimuleert nieuw denken. Kunst kan ogen openen of emotie en verstand prikkelen.

Meer weten over Het Groene Woud? www.hetgroenewoud.com

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud