Lancering Doeboek voor Groene Woudlopers

Publicatiedatum: 03 september 2012

Op 19 september viert Het Groene Woud feest. Dan wordt in de Oisterwijkse bossen ons avontuurlijke Doeboek voor Groene Woudlopers gepresenteerd. En wie een feestje geeft, trakteert. Kinderen van 8-12 jaar maken kans op een gratis feestje op ons Groot Groene Woudlopersfeest!

Met het Doeboek voor Groene Woudlopers kunnen kinderen en hun ouders op pad in Het Groene Woud om de leukste ontdekkingen te doen. Het vrolijk vormgegeven boek staat boordevol natuurweetjes, eropuit-tips, spelletjes, recepten, doedingen en allerlei bonnen voor gratis verrassingen. Het is geschreven door de Bossche kinderboekenschrijfster Annemarie Bon. De opbrengst gaat naar leuke projecten voor en (zoveel mogelijk ook) door kinderen.

Gratis kinderfeestje voor jarigen
Kinderen van 8, 9, 10, 11 of 12 jaar, kunnen zich aanmelden voor een gratis feestje op 19 september bij de lancering van het doeboek. We selecteren 15 winnaars die samen met 9 vriendjes of vriendinnetjes van harte zijn uitgenodigd op ons Groot Groene Woudlopersfeest bij Bezoekerscentrum Oisterwijk. Op het feest worden de winnaars en hun gasten om 14 uur ontvangen met lekkers uit de streek. Daarna is het tijd voor een spellen- en opdrachtenparcours rondom het bezoekerscentrum. De opdrachten komen allemaal uit het doeboek. Wie de opdrachten goed uitvoert volgens onze kinderjury, maakt kans op mooie prijzen. Het feest eindigt om 17 uur.

Opbrengst voor kindernatuurprojecten
Het boek is gemaakt zonder winstoogmerk. De opbrengst komt ten goede aan projecten die natuur en landschap in Het Groene Woud versterken en die bij voorkeur geschikt zijn voor kinderen. Een kinderjury beslist mee welke projecten gerealiseerd zullen worden. Iedereen met een goed idee kon dat insturen en maakt kans op een belangrijke bijdrage om het uit te voeren. Stichting Streekrekening Het Groene Woud staat financieel garant voor een bedrag van € 42.000. Dit zijn de verwachte inkomsten van het Doeboek. Ook alles wat het boek meer oplevert, komt ten goede aan de projecten.

Kopen dus!
Het Doeboek voor Groene Woudlopers kost € 8,95 en is vanaf 19 september 2012 te koop bij de plaatselijke VVV’s, boekhandels en bezoekerscentra van Het Groene Woud en via de webshop van VVV Den Bosch. Ga op pad met dit vrolijke boek, geschikt voor elk seizoen. Eigenlijk moet elk kind in Het Groene Woud een eigen exemplaar krijgen! Daarom krijgen alle basisscholen in Het Groene Woud van ons alvast een doeboek cadeau.

Aanmelden voor het gratis feestje
Aanmelden voor het gratis kinderfeestje kan bij Marieke Hüsstege van Het Groene Woud via mhuesstege@hetgroenewoud.com. Vermeld duidelijk je naam, adres, geboortedatum en met hoeveel vriendjes en vriendinnetjes (maximaal 10 in totaal inclusief jijzelf) en ouders je wilt komen. Laat ons ook even weten waarom je een feestje wilt geven. Vanaf 6 september maken we de winnaars bekend op www.hetgroenewoud.com/kids. Meer informatie? Bel het Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten op telefoonnummer 013-5231800.

Het Groene Woud
Het Groene Woud ligt tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Een gebied met bossen, moerassen, heide en boerenland. Je kunt er lekker spelen, klauteren, fietsen, wandelen, speurtochten houden, bijzondere dieren en planten spotten, hutten bouwen én genieten van allerlei lekkere dingen van de boeren uit de streek. In Het Groene Woud is dus van alles te ontdekken. Woon je in Het Groene Woud of ben je er op bezoek? Met het Doeboek voor Groene Woudlopers word jij een Groene Woudloper! En bij elk van de acht bezoekerscentra wacht jou een leuke verrassing!

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud