Landschapstriënnale uitgesteld tot april 2021

Publicatiedatum: 29 april 2020

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Voor iedereen die zich in of met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is. Editie 2020 stond gepland voor de maand september in Van Gogh Nationaal Park, Noord-Brabant. Het bestuur acht het echter niet verantwoord, gezien de huidige situatie rondom COVID-19, om het evenement dit najaar plaats te laten vinden. De vijfde editie van de Landschapstriënnale wordt dan ook verplaatst naar april 2021.

Energie behouden

‘Natuurlijk is het vervelend om het evenement te moeten verplaatsen’, zegt Yvo Kortmann, voorzitter van de Landschapstriënnale 2020, ‘maar we zijn er na zorgvuldige overweging van overtuigd dat dit de beste keuze is. Met grote inzet van de vele lokale partners is er reeds hard gewerkt aan een inhoudelijk sterk programma. In de komende maanden zullen verschillende kleinere activiteiten er bovendien voor zorgen dat de Landschapstriënnale zichtbaar blijft. Zodat we in april 2021 een evenement kunnen neerzetten dat de verwachtingen overtreft. We adviseren geïnteresseerden om ons te blijven volgen via de website, social media en de nieuwsbrief.'

Achtergrondinformatie

Samen met ontwerpers, experts, bewoners, ondernemers, kunstenaars, agrariërs en beleidsmakers grijpen we in april 2021 de uitdaging aan om tijdens de Landschapstriënnale een breed gedeelde landschapsdiscussie te realiseren. In verschillende Landschapslaboratoria, verspreid over het Van Gogh Nationaal Park, bekijken we een maand lang hoe moderne nutsfuncties – logistieke loodsen, windmolens, woongebieden, circulaire landbouw – net als in het verleden kunnen leiden tot prettige en mooie landschappen. Maar ook tot landschappen die economisch weer aan waarde kunnen winnen. Waardoor we ze met vertrouwen kunnen overhevelen naar volgende generaties en wellicht iets minder hoeven terug te grijpen op kostbare maatregelen voor bescherming en behoud. De exacte programmering van de uitgestelde Landschapstriënnale volgt later dit jaar en wordt (onder andere) op de website gepubliceerd.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud