Maak kennis met bijzondere sporten tijdens het sportevenement Gezond Bewegen in Het Groene Woud

Publicatiedatum: 25 augustus 2015

Zaterdag 29 augustus staat Streekpark Klein Oisterwijk in het teken van bewegen in het groen! Dan vindt hier een groot sportevenement plaats. Op deze dag kan iedereen meedoen aan diverse workshops en clinics op het gebied van sport. Deze worden aangeboden door verenigingen en bedrijven uit Het Groene Woud. Voor jong en oud zijn er activiteiten! Het sportevenement is onderdeel van het festival Gezond Bewegen in Het Groene Woud dat deze week plaatsvindt. Bewoners en bezoekers kunnen de hele week deelnemen aan diverse wandel-, fiets- en andere beweegtochten door het gebied. Het festival wordt georganiseerd als afsluiting van het 15-jarig jubileum van Het Groene Woud.

Op en rond het evenemententerrein van Streekpark Klein Oisterwijk worden aanstaande zaterdag allerlei sporten aangeboden. Van intensieve sporten waarbij de conditie sterk op de proef wordt gesteld, tot wat rustigere trainingen puur voor de ontspanning. Zo worden er o.a. bootcamp trainingen aangeboden door Body Project, yoga workshops door Yoga Centrum Tilburg, rugby clinics door RFC Oisterwijk Oysters, petanque clinics door Petanque Club Oisterwijk en workshops boogschieten te paard o.l.v. Arno Hendriks. De echte klimliefhebbers kunnen zich uitleven op het parcours van Though Ten Miles waarbij diverse klimtechnieken aan de orde komen en de waterliefhebbers kunnen zich aansluiten bij de kano workshops van Kanovereniging Oisterwijk. Kortom, er is voor iedereen wat te beleven. “We hebben geprobeerd om het heel laagdrempelig te houden”, zegt mede-organisator Ernst Jonkers. “Het evenement is bedoeld voor een breed publiek en daar zijn de sporten op geselecteerd.”

Probeer nieuwe en bijzondere sporten

Tijdens het sportevenement is het mogelijk om voor een lage prijs een aantal leuke en bijzondere sporten te proberen. Meedoen aan een workshop of clinic naar keuze kost slechts € 5,-. Degenen die genoeg energie hebben en juist meerdere sporten willen proberen, kunnen een passe partout aanschaffen voor € 10,-. Met een passe partout kun je deelnemen aan zoveel workshops als gewenst. Ernst: “Met dit sportevenement willen we mensen kennis laten maken met andere vormen van bewegen. Daarbij krijgen sportverenigingen en -bedrijven de mogelijkheid om zich te presenteren.” Alle workshops en clinics die worden aangeboden staan vermeld op de website www.hetgroenewoud.com/gezondbewegen.

Festival Gezond Bewegen in Het Groene Woud

Tijdens het festival Gezond Bewegen in Het Groene woud worden de hele week allerlei boeiende tochten aangeboden in Het Groene Woud. Zo zijn er diverse wandelexcursies door prachtige gebieden als de Kampina, kun je met een boswachter op zoek naar de vleermuizen van Huis ter Heide en daarnaast zijn er ook fietstochten te ondernemen. Al deze activiteiten laten inwoners en bezoekers kennis maken met het prachtige landschap. De tochten zijn aangemeld door organisaties uit het gebied. Ook deze staan vermeld op de website www.hetgroenewoud.com/gezondbewegen. Doe mee, en ervaar de vele manieren van gezond bewegen in Het Groene Woud.

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud