Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers met hart voor de natuur

Publicatiedatum: 15 mei 2014

Kinderen en volwassenen hebben steeds minder binding met de natuur om hen heen. Dat is zonde, want in de natuur van Brabant is het goed toeven. Wandelen of spelen in de natuur werkt stressverlagend en is goed voor je. Natuurmonumenten zet zich al jaren in om meer mensen van de natuur te laten genieten, daar kunnen wij je hulp hard bij gebruiken! Op 4 juni is er een informatieavond.

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers met hart voor de natuur

In de huidige tijd waarin steeds meer mensen overwerkt raken en iedereen het druk heeft, kan juist het vertoeven in de natuur uitkomst bieden. Om dit te realiseren werkt Natuurmonumenten intensief samen met enthousiaste vrijwilligers. Wij zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de teams uit te breiden.

Genieten van zingende vogels, je verwonderen over een prachtige libelle, de zachte bosgrond onder je voeten voelen. Voor iedereen is er wel iets om even stil bij te staan. Deze prachtige belevenissen wil Natuurmonumenten voor iedereen mogelijk maken door ons enthousiasme met bezoekers te delen. Daar hebben wij jouw hulp bij nodig! Geef je op als vrijwilliger en laat je inspireren. Durf jij ook de natuur te beleven?

Natuurmonumenten biedt een levendige omgeving waarin je goed begeleid wordt en gaat samenwerken met een club zeer enthousiaste vrijwilligers. En dit allemaal midden in de natuur! Er zijn verschillende vrijwilligersgroepen actief met uiteenlopende taken, dus er zit altijd wel een groep bij die bij jouw interesses en kwaliteiten past. En zo niet, dan gaan we samen op zoek naar passende werkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Geef je dan op bij Karin de Jong voor de informatieavond op woensdag 4 juni van 19.00 tot 20.00 uur. Tel: 013-5231800 of per mail aan karindejong@natuurmonumenten.nl

Balievrijwilliger

Lijkt het jou leuk om de bezoekers van het Bezoekerscentrum te woord te staan? Wil jij Natuurmonumenten promoten, speurtassen verhuren en leden werven? Kun jij zorgen voor een natuurlijke gastvrije sfeer in en rondom ons gebouw?

Activiteitenvrijwilliger

Lijkt het jou leuk om kinderen van 4-12 jaar een OERRR-ervaring in de natuur mee te geven? Kom ons dan helpen bij de Wilde Buiten Dagen en verjaardagsfeestjes. Beleving staat bij deze activiteiten centraal, dus je hoeft geen grote natuurkenner te zijn. Enthousiasme en het kunnen omgaan met kinderen is het belangrijkst!

Promotievrijwilliger

Heb je affiniteit met promotie, ben je creatief en heb je ideeën hoe Natuurmonumenten beter zichtbaar kan worden in de omgeving? Of heb je tijd om folders rond te brengen in je woonplaats? Ben je een fietsliefhebber die tijdens een fietsrondje posters wil ophangen?

Informatieavond

Interesse gekregen? Op woensdag 4 juni van 19.00 tot 20.00 uur houdt Natuurmonumenten een informatieavond voor geïnteresseerden. Opgave voor de informatieavond is noodzakelijk. Voor een tijdsbesteding van gemiddeld twee dagen per maand bieden wij een leuke en leerzame plek bij Bezoekerscentrum Oisterwijk midden in de natuur! 

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud