De Laatste twee wandelvaartochten voor de zomer!

Publicatiedatum: 11-06-2013

Na zeer positieve ervaringen in het afgelopen jaar organiseren de Kuierlat, Mee Naar Buiten en Tilburg Te Water een nieuwe serie wandelvaartochten in Moerenburg, Wilhelminakanaal en de Piushaven.  De kuierlat, Mee Naar Buiten en Tilburg te Water nemen je mee de stad uit naar het nieuwe Landschapspark Moerenburg dat op 10 mei 2012 officieel geopend is. 

Fluisterboot

Wanneer we eerst wandelen worden we aan het Wilhelminakanaal opgehaald door schipper John of Caroline met de historische boot de Tilia of met de elektrisch aangedreven “fluisterboot” De Waterlander. We varen vervolgens op ons gemak terug naar de Piushaven om te zien hoe de natuur via het water tot bijna in 't hartje centrum van Tilburg komt.

Wanneer we eerst varen worden we afgezet bij de brug van de oude Eindhovense weg. Laat je verrassen door de schoonheid van Moerenburg, een natuurgebied op slechts een steenworp van Tilburg, en de flora en fauna op het Wilhelminakanaal en in de Piushaven bekeken vanaf het water.

Verzamelen aan de Havendijk

Vanaf een kwartier voor aanvang verzamelen we aan de Havendijk 7. Dit is de een na laatste boot vanaf de Piushaven gezien, of de tweede boot als je het vanuit de Ringbaan Oost bekijkt. Zorg dat je op tijd aanwezig bent want we vertrekken stipt. Op de boot is er koffie, thee en koek! De vaartocht duurt ongeveer 1 uur en de wandeling 1½ uur. Uiteraard is er na afloop nog de gelegenheid om gezellig na te praten. Dat doen we bij Café Zomerlust.

Wanneer?

Voorjaar:  vrijdag 14 juni en zondag 16 juni.

Najaar: Zondag 15 september, vrijdag 20 september, zondag 22 september, vrijdag 4 oktober en zondag 13 oktober.

Kosten

Voor groepen tot maximaal 30 personen (Tilia) of maximaal 12 personen (Waterlander) bestaat er uiteraard ook de mogelijkheid om op andere dagen een Wandelvaartocht te organiseren. De kosten voor deze unieke combinatie van wandelen en varen bedragen slechts 15 euro per persoon (incl. koffie en thee aan boord). 

Inschrijven

Per wandelvaartocht zijn maxikmaal 30 plaatsen beschikbaar. Wil je graag mee, schrijf je dan tijdig in op www.dekuierlat.nl. Dit doe je door het contactformulier in te vullen. Geef daarbij duidelijk aan welke dag je mee wilt gaan en met hoeveel personen je komt. Bellen kan ook: 06-81758738.

De Kuierlat werkt samen met Tilburg Te Water, Van Naturen en Mee Naar Buiten

Partner Anneke Scholte Van Naturen organiseert samen met Tilburg Te Water eveneens wandelvaartochten in bovengenoemde gebieden, kortom keuze genoeg!

Tot gauw op een van de wandelvaartochten!
Marc Storms en Gert Brunink

Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
Word Vriend, win een boek! Winnaars januari - juni 2024
VACATURE: Coördinator LEADER Het Groene Woud (12 uur p/w)
Neem deel aan de Van Gogh NP Academie in 2025
K2Challenge: Doe mee en win een mooi bedrag voor jouw plan of project voor de jeugd
Nieuwsbrief 42 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Geopend: de LEADER-subsidieregeling – Alle goede ideeën verzamelen!
Anton Hellings: “Het Wijboschbroek is mijn thuisgrond”
Project PlantenNu verrijkt Het Groene Woud met ruim 7.600 planten
... in Het Groene Woud