Groene Handdruk voor Stichting Roois Landschap

Publicatiedatum: 11-12-2023

Op maandagavond 27 november jl. heeft Stichting Het Roois Landschap tijdens de viering van hun 25 jarig jubileum een Groene Handdruk ontvangen vanuit het bestuur van Stichting Landschap Het Groene Woud. Op de foto wordt Henri van Weert, bestuurslid van Roois Landschap, gefeliciteerd door Ger van den Oetelaar van Het Groene Woud.

Everse Zoom

Het Roois Landschap is een gewaardeerde partner van Het Groene Woud. Zij zorgen met concrete projecten en enthousiaste en deskundige inzet van veel vrijwilligers al jarenlang voor behoud en versterking van natuur en landschap in en rondom Sint-Oedenrode. Op zit moment is de stichting druk met voorbereidingen voor het realiseren van een natuurproject aan het Everse Akkerpad in Sint-Oedenrode: de ’Everse Zoom’. De Groene Handdruk zal hier dan ook aan worden besteed.

Eigen leefomgeving

Een Groene Handdruk is een welgemeend compliment aan iemand die zich vrijwillig inzet voor het bevorderen van natuur, landschap, biodiversiteit en/of erfgoed in zijn/haar directe omgeving. Omdat Het Groene Woud het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor het mooier maken van ieders eigen leefomgeving belangrijk vindt. De Groene Handdruk bestaat uit een fysieke trofee en een geldbedrag van 350 euro. Dit mag door de ontvanger worden besteed aan een zelf te bepalen goed doel. Vaak is dat iets wat goed past binnen de activiteiten waar hij/zij/de organisatie mee bezig is.

Fotograaf: Hans van den Wijngaard

Nieuwsbrief 39 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Natuurbeheerder Sjors de Kort: "Wij zijn de spreekbuis van de natuur"
Grond kopen en natuur ontwikkelen? Het kan, ook als particulier! Ad en Ine de Kort zijn trotse eigenaren van een eigen leembos
LEADER-subsidieregeling voor projecten in Het Groene Woud opent tweede helft april
Eerste boom geplant aan Everse Zoom - Een project met steun van Landschapsfonds Het Groene Woud
Nieuwsbrief 38 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Naar de Geelders met Ger van den Oetelaar in een filmpje van Groen Ontwikkelfonds Brabant
2024: Jaar van de Zonnebloem, ook in Het Groene Woud
Nieuwsbrief 37 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
... in Het Groene Woud