Mooie prestatie van Het Groene Woud-wielerteam tijdens Ploegentijdrit Groene Corridor

Publicatiedatum: 13-06-2019

Het gelegenheidswielerteam van Nationaal Landschap Het Groene Woud heeft op maandag 10 juni tijdens de Ploegentijdrit Groene Corridor een keurige dertigste plaats behaald. De ploeg, bestaande uit vijf ervaren fietsers uit Oirschot en omgeving, legde de 22 kilometer van Oirschot naar Eindhoven en terug af in ruim 35 minuten, met een gemiddelde snelheid van 37,4 kilometer per uur. Op de speciale wielershirts van het team stond groot ‘Vriend van Het Groene Woud’, om zo aandacht te vragen voor het vriendenprogramma van Nationaal Landschap Het Groene Woud.

De vijfmansformatie van Het Groene Woud werd gevormd door Wotte Noteboom, Hans Dorscheidt, Ad Leenders, Raf Daenen en Bart Mourits, allemaal afkomstig uit Oirschot en omgeving. Met een gemiddelde leeftijd van 64 was het het oudste deelnemende team, wat de dertigste plek in een veld van 37 ploegen nog eens extra glans geeft.

Hard fietsen, niet vallen

“De sfeer langs het parcours was ontzettend goed”, aldus ploeglid Bart Mourits. “Ten opzichte van vorig jaar, toen we in grotendeels dezelfde samenstelling voor het eerst meededen, lag onze gemiddelde snelheid nu 2,2 kilometer per uur hoger. Ons eigen doel hebben we sowieso gehaald: hard fietsen maar niet vallen.” Ter voorbereiding had het team serieus geoefend op het kop-over-kop rijden. “Op het stuk waarop we wind mee hadden zaten we rond de veertig kilometer per uur.”

Een filmpje van de finish van Het Groene Woud-team is te bekijken via deze link.

Fraai fietsgebied

Mede door de opvallende shirts schalde de naam ‘Het Groene Woud’ via de omroepinstallatie regelmatig over het terrein. Mourits: “Achter ons reed een superteam met oud-wereldkampioenen die 51 kilometer per uur haalden. Die konden we natuurlijk niet voor blijven, maar dit zorgde er wel voor dat Het Groene Woud-team extra vaak werd genoemd.” Alle teamleden dragen Het Groene Woud een warm hart toe en fietsen iedere zondag door het Nationaal Landschap. “Het is een zeer fraai fietsgebied.”

Word Vriend van Het Groene Woud

Het vriendenprogramma Jouw Groene Woud biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om Nationaal Landschap Het Groene Woud te steunen en tegelijkertijd te genieten van allerlei leuke acties en voordelen. Door vriend, donateur of (diensten)partner te worden steun je Het Groene Woud en geef je het gebied nog meer glans en toekomst. Elke bijdrage is waardevol en alle hulp zorgt ervoor dat we samen onze leefomgeving mooier maken, de natuur verfraaien en een klimaat steunen waarin het heerlijk wonen, werken en recreëren is.

Meer info over Jouw Groene Woud? www.jouwgroenewoud.com/jgw

Meer info over Het Groene Woud? www.hetgroenewoud.com

Meer info over de Ploegentijdrit Groene Corridor? www.ploegentijdritgroenecorridor.nl

Foto-expositie 'Het Groene Woud' van De Hippe Fotoclub
Nieuwsbrief 40 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Nieuwsbrief 39 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Natuurbeheerder Sjors de Kort: "Wij zijn de spreekbuis van de natuur"
Grond kopen en natuur ontwikkelen? Het kan, ook als particulier! Ad en Ine de Kort zijn trotse eigenaren van een eigen leembos
LEADER-subsidieregeling voor projecten in Het Groene Woud opent tweede helft april
Eerste boom geplant aan Everse Zoom - Een project met steun van Landschapsfonds Het Groene Woud
Nieuwsbrief 38 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Naar de Geelders met Ger van den Oetelaar in een filmpje van Groen Ontwikkelfonds Brabant
... in Het Groene Woud