Ontmoeten en genieten in het groen: Vriendendag 2023 van Het Groene Woud

Publicatiedatum: 16-06-2023

Op zondag 11 juni jongstleden vond Vriendendag 2023 van Het Groene Woud plaats. De vriendendag werd door Het Groene Woud aangeboden aan de Vrienden van Het Groene Woud. Dat zijn inwoners, organisaties en bedrijven die Het Groene Woud een warm hart toedragen en via een jaarlijks donatie helpen met het behoud en herstel van natuur, landschap, biodiversiteit en erfgoed. Dit leidt tot resultaten om trots op te zijn. Het Groene Woud wil deze trots tijdens de Vriendendag graag delen. Het werd een zonnige dag vol ontmoetingen in het groen.

Plaats van handeling voor de Vriendendag was deze keer Gemonde. Eerst werden de circa zestig deelnemers van harte welkom geheten door Jeroen Naaijkens, voorzitter van Het Groene Woud. Dat gebeurde in Café De Schuif, een authentiek en sfeervol café in het hart van Gemonde.

Kaatsche Hoeve

Na een korte toelichting op de speerpunten van Het Groene Woud de komende jaren, was er een mooie wandeling naar het perceel van Ad en Ine de Kort aan de Kaatsche Hoeve (‘De Kaatsche Plak’). Daar werd door Ad verteld hoe zij de natuurontwikkeling op deze prachtige en schilderachtige grond naast de Beeksche Waterloop hebben opgepakt en gerealiseerd. Ze deden dit o.a. met hulp van mensen van ARK Rewilding Nederland en Natuurgroep Gestel. Ook dit werd kort toegelicht door Ger van den Oetelaar (ARK) en Sebastiaan Bakker (Natuurgroep Gestel). Daarna was er volop ruimte om te wandelen langs de oevers van de Beeksche Waterloop, onder begeleiding van een aantal gebiedskenners, en om kennis te maken met andere deelnemers en ervaringen uit te wisselen.

Ontmoeten en genieten

Na terugkomst in De Schuif was er voor iedereen nog een kop ambachtelijke tomatensoep met broodjes. Ook konden één of meerdere boeken over Het Groene Woud worden aangeschaft uit de brede en prachtige collectie van uitgeverij Pictures Publishers. Ook hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt.

Kortom: het was een zeer geslaagde dag, met ruimte voor ontmoeting en uitwisseling van kennis en ervaringen. Precies zoals Het Groene Woud dat graag ziet.

Ben je ook geïnteresseerd om Vriend van Het Groene Woud te worden? Kijk dan op www.jouwgroenewoud.com voor meer informatie. Daar is ook aangegeven hoe je makkelijk en snel kunt aanmelden. Je kunt ook contact opnemen met Johan van Cuyck, medewerker van Het Groene Woud, via 06-18303473 of info@jouwgroenewoud.com.

  

 

 

Foto's: James van Leuven

Foto-expositie 'Het Groene Woud' van De Hippe Fotoclub
Nieuwsbrief 40 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Nieuwsbrief 39 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Natuurbeheerder Sjors de Kort: "Wij zijn de spreekbuis van de natuur"
Grond kopen en natuur ontwikkelen? Het kan, ook als particulier! Ad en Ine de Kort zijn trotse eigenaren van een eigen leembos
LEADER-subsidieregeling voor projecten in Het Groene Woud opent tweede helft april
Eerste boom geplant aan Everse Zoom - Een project met steun van Landschapsfonds Het Groene Woud
Nieuwsbrief 38 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Naar de Geelders met Ger van den Oetelaar in een filmpje van Groen Ontwikkelfonds Brabant
... in Het Groene Woud