Van 20-23 juni Euro Land Art in Het Groene Woud!

Publicatiedatum: 27-05-2013

Deze zomer draait in Het Groene Woud alles om kunst. Met de internationale kunstmanifestatie van Euro Land Art met als thema Eat, Man, Land, Art in juni 2013 brengt Het Groene Woud land, natuur, erfgoed en cultuurhistorie op een bijzondere manier samen. Nieuwe stad-land vragen en de inbreng van kunst en kennis staan centraal op deze conferentie. Aanmelden kan voor de separate onderdelen: excursies, informatieavond en conferentie.

Eat land man art

Het platteland in Europa en de stad-land-relatie staan voor nieuwe opgaven. Nieuwe inzichten zijn hard nodig. Over: voedsel, land, mensen, cultuur. Eat land man art. Alleen een opschuiving in denken en paradigma’s biedt uitzicht op een andere (betere?) toekomst. Kunst en kennis kunnen grenzen verleggen en opinies laten bewegen. De conferentie maakt deel uit van deze zoektocht met landkunst in Nederland (Brabant), Duitsland, Frankrijk en Kroatië. Praktisch en theoretisch, project en idee, uitvoering en ontwerp, beleving en beschouwing.

Juni - september

De zomermanifestatie start op 20 tot en met 23 juni 2013 in Boxtel en eindigt op Zondag Waterdag op 22 september. Het Groene Woud organiseert het evenement in samenwerking met Euro Land Art, Waterschap De Dommel en bkkc. Met landkunst toont Het Groene Woud hoe kunst tegen de toekomst van Het Groene Woud aankijkt. Op de startdagen te Boxtel  komen kunstenaars, bewoners en beleidsmakers bijeen om de resultaten van vorige jaren te bespreken en op veldbezoek te gaan. Dit in afwachting van nieuwe kunstwerken die nu worden bedacht voor de zomerperiode.

20-23 juni

De zomermanifestatie vindt plaats van 20 tot en met 23 juni 2013 in Boxtel . Het Groene Woud organiseert het evenement in samenwerking met Euro Land Art. Tijdens de manifestatie is een belangrijke rol weggelegd voor kunst. Met de medewerking van Landkunst toont Het Groene Woud de bezoekers drie dagen lang hoe tijdelijke en permanente kunstvormen op bijzondere (natuur)historische en eigentijdse ontmoetingsplekken kunnen bijdragen aan inzicht in en visie op de waarden van het landschap en de samenhang tussen voedsel, land, mensen en cultuur.

Programma 20 juni

De aftrap vindt plaats op donderdag 20 juni met een informatieavond over Het Groene Woud en landkunst. De bezoekers krijgen informatie over het waarom van landkunst in Het Groene Woud, inzichten in Land Art vanuit de kunstgeschiedenis en een toelichting op het landkunstmodel Garage Rural.e in Brabant. Opgave via aanmeldformulier naar info@eurolandart.nl.
Op donderdag 20 juni vinden er ook excursies plaats. De keuze bestaat uit een excursie naar vijf grootschalige Land Art werken in Flevoland of naar een zevental landkunstwerken in Het Groene Woud. Opgave via aanmeldformulier naar info@eurolandart.nl.

Conferentie 21 en 22 juni

Vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2013 vindt de conferentie Eat Land Man Art plaats in Boxtel. De tweedaagse conferentie met Europese partners staat stil bij de zoektocht naar de nieuwe betekenis van platteland en stad-land. Kunst en met name landkunst werkt, onderzoekt en reflecteert de nieuwe betekenis en maakt deze beleefbaar voor bewoner en recreant.
Het Groene Woud neemt als regio deel aan deze zoektocht met tijdelijke en permanente landkunst. Voor Het Groene Woud is landkunst kunst die voortbouwt op de plek en de historie, de mens en de natuur van die plek. Kunst die vooral waarde toevoegt. Voor het complete programma klik hier. Opgave via aanmeldformulier naar info@eurolandart.nl.

Land Art en Het Groene Woud

Het Groene Woud is partner van Euro Land Art. Het vizier van deze organisatie is Europa-breed gericht op ‘verantwoordelijkheid nemen voor  gezond voedsel, landgebruik, leefbaarheid en cultuur’. Het Groene Woud streeft hetzelfde doel na voor het landelijke gebied binnen de driehoek Tilburg-’s-Hertogenbosch-Eindhoven. 
 

De manifestatie Eat, Man, Land, Art wordt ondersteund door het Cultuurprogramma van de Europese Unie, Waterschap De Dommel, gemeente Boxtel, Landbouw InnovatieFonds, ZLTO, Streekraad Het Groene Woud en het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur.
 

Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
Word Vriend, win een boek! Winnaars januari - juni 2024
VACATURE: Coördinator LEADER Het Groene Woud (12 uur p/w)
Neem deel aan de Van Gogh NP Academie in 2025
K2Challenge: Doe mee en win een mooi bedrag voor jouw plan of project voor de jeugd
Nieuwsbrief 42 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Geopend: de LEADER-subsidieregeling – Alle goede ideeën verzamelen!
Anton Hellings: “Het Wijboschbroek is mijn thuisgrond”
Project PlantenNu verrijkt Het Groene Woud met ruim 7.600 planten
... in Het Groene Woud