Zonnemaatje Duinboeren: Teken nu in op Zoncertificaten en deel mee in zonne-energie

Publicatiedatum: 12-12-2022

Een jaar na de ‘kick-of’ van Zonnemaatje Duinboeren is het dan zover: er kan tot en met 18 december aanstaande worden ingetekend op (1.800) Zoncertificaten. Alle postcodes van gemeente Vught komen in aanmerking voor deelname aan dit ‘Postcoderoos’ project, net als die van Haaren, Esch, Boxtel, Loon op Zand en aangrenzende codes. Met de opbrengst gaat coöperatie Zonnemaatje Duinboeren vier opwek-installaties van ieder 200 zonnepanelen realiseren op bedrijfsdaken van vier agrarische ondernemers: in Helvoirt, Haaren en Loon op Zand. Het groene Woud steunt dit project van harte, omdat het plaatsen van zonnepanelen op daken van bestaande gebouwen in plaats van op de grond, bijdraagt aan het behoud of de versterking van landschapswaarden in Het Groene Woud.

De informatiebrochures en voorwaarden in te zien op https://zonnemaatje.nl/onze-projecten/#zonnemaatje-duinboeren. Intekenen kan tot en met 18 december.

De deelnemende boeren verhuren hun dak voor 16 jaar aan de coöperatie, die aan haar leden een mooi rendement van 3-6% per jaar in het vooruitzicht stelt. Voor dit duurzame project wordt gebruik gemaakt van de SCE-regeling (Subsidie Coöperatie Energieopwekking), ofwel de ‘vernieuwde Postcoderoos regeling’. Op deze manier kan lokaal energie opgewekt worden, terwijl omwonenden de investering financieel mogelijk maken. In ruil hiervoor krijgen ze een redelijk rendement en retournering van de inleg na 15 jaar. Een certificaat kost € 100,- per stuk.

De intekening voor postcoderoos Haaren-Esch-Boxtel ging al van start op 7 november en gaat vanaf 1 december mee in de intekening voor alle vier de projecten van Zonnemaatje Duinboeren. Je schrijft je immers in bij de coöperatie, niet voor één specifiek project. Vanaf 1 december gaat het dus helemaal los! Dan staan alle vier de postcoderozen open voor inschrijving: die met de opweklocaties in Helvoirt, Haaren en Loon op Zand!  
Coöperatie Zonnemaatje Duinboeren vertrouwt erop dat alle Zoncertificaten nog dit jaar worden afgenomen, waarbij de ‘trouwe’ belangstellenden die al lang wachten voorrang krijgen. Vanaf 1 december is de informatiebrochure met de deelnemende postcodes en voorwaarden in te zien op https://zonnemaatje.nl/onze-projecten/#zonnemaatje-duinboeren. Via deze website kun je inschrijven tot en met zondag 18 december. 

De vier zonnedaken van het project Zonnemaatje Duinboeren

De postcoderoos van het project

 

 

 

Nieuwsbrief 37 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Duizenden planten uitgedeeld ter versterking van Het Groene Woud
Word Vriend, win een boek! Winnaars juli-december 2023
Nieuwsbrief 36 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
De website van Het Groene Woud is vernieuwd
ARK Rewilding Nederland ontwikkelt leembos tussen De Geelders en het Wijboschbroek
Groene Handdruk ingezet voor vier wilde winterlindes
Groene Handdruk voor Stichting Roois Landschap
Provincie kent Europese LEADER-subsidie toe aan Het Groene Woud: financiële injectie voor gebiedsgerichte samenwerking en een krachtig platteland
... in Het Groene Woud