Proef Lokaal Liempde - Het grootste tapasdiner van Het Groene Woud

Publicatiedatum: 14 september 2018

Zo’n twintig professionele koks en hobbykoks uit Liempde en omgeving verzorgen samen met leveranciers uit Liempde en omgeving het grootste tapasdiner van het Groene Woud: Proef Lokaal Liempde. Dit culinaire evenement vindt plaats op zondag 23 september 2018 op het evenemententerrein D’n Tip in Liempde. Bezoekers zijn van 14.00 tot 19.00 uur van harte welkom. De entree is gratis.

De koks zijn er weer in geslaagd om een verrassende menukaart samen te stellen, met heerlijke regionale en ook internationale tapasgerechten. Van biologische soepen en streekeigen sushi, tot Marokkaanse Kipbriwat en Indonesische pasteitjes. Uiteraard ontbreken ook dit jaar de edelhertenbiefstuk van de barbecue en de toetjeskraam niet. Een ding hebben alle koks met elkaar gemeen: ze koken allemaal met ingrediënten uit Het Groene Woud. Bezoekers kunnen ook proeven van lokale bieren en voor de kinderen is er een speciale kinderkaart.

Varkenshouderij Vos uit Liempde

Toon en Erica Vos doen voor de derde keer mee. Zij runnen in Liempde een traditionele varkenshouderij en houden ook enkele vleeskalveren. Als echte hobbykoks willen ze laten zien dat je mooie gerechten kunt maken met zowel varkens- als kalfsvlees. Op het menu staan spareribs van de barbecue en een heerlijk kalfsstoofpotje. Ze zijn druk bezig met de voorbereidingen; er wordt al flink geoefend en geproefd. “Het leuke van Proef Lokaal Liempde is de gezellige sfeer en vooral het contact met de mensen”, aldus Erica Vos. “Wij willen graag laten zien dat wij een mooi en goed product neerzetten met ons bedrijf en gaan hier graag met de mensen over in gesprek. Deelname betekent voor ons een hoop werk, maar we krijgen er zeker veel waardering en goede reacties voor terug.”

Samenwerking ZLTO Boxtel-Liempde

Dit jaar heeft ZLTO Boxtel-Liempde de samenwerking met Proef Lokaal Liempde opgezocht. Om 10.30 uur wordt er een Oogstviering gehouden in de Parochiekerk Sint Jans Onthoofding in Liempde, die voor iedereen toegankelijk is. Na afloop van de mis is er een rondleiding door gidsen van Kèk Liemt door het centrum van Liempde. Hierna sluiten de deelnemers aan bij Proef Lokaal Liempde.

Muzikale omlijsting en kinderkaart

Proef Lokaal Liempde wordt omlijst door optredens van diverse muzikale artiesten. Er worden optredens verzorgd door Sara en Pim, feestband ToeterNieToe en Dùbent. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Zij kunnen met een kinderkaart genieten van diverse gerechten, een workshop van Oplage 12 volgen, zich laten schminken en foto’s laten maken.

Organisatie

De organisatie van Proef Lokaal Liempde is in handen van SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en Hofkapel De Kromploegers uit Liempde. Proef Lokaal Liempde vormt op zondag de smakelijke afsluiting van het feestweekend met op vrijdag Back 2 The Music en op zaterdag het Traditionaler Oktoberfest.

Kijk voor een sfeerimpressie van Proef Lokaal Liempde op het YouTube-kanaal van SPPiLL. Het laatste nieuws staat op facebookpagina Proef Lokaal Liempde: www.facebook.com/proeflokaalliempde en op de website www.proeflokaalliempde.nl

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud