Start natuurcursussen in Sint-Michielsgestel en Liempde

Publicatiedatum: 16 januari 2023

Zowel Natuurgroep Gestel als Natuurwerkgroep Liempde starten binnenkort weer met een basiscursus natuur. Beide bestaan uit theorie-avonden en excursies in het veld. Inschrijven kan per heden. Zie hieronder voor meer informatie.

Basiscursus Groen Natuurgroep Gestel

De Natuurgroep Gestel gaat in het voorjaar weer een basiscursus Groen verzorgen. Met deze cursus wil de Natuurgroep inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en andere belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving en hen in de gelegenheid stellen die natuur beter te leren kennen. Zes eerdere cursussen waren snel volgeboekt!

Specialisten uit het veld nemen u mee op reis. De cursus is heel veelzijdig en informatief en biedt ruimte voor verdieping nadien. Allerlei aspecten komen aan bod. Welke bomen, struiken en planten komen in de omgeving voor? Welke vogels, insecten en zoogdieren kunnen we tegenkomen? Hoe ziet ons landschap eruit en hoe is het ontstaan? Ook de mooie landgoederen in onze woonomgeving worden bekeken.

De cursus bestaat uit 6 lesblokken. Om de week wordt op de woensdagavond een theorieavond verzorgd met op de daaropvolgende zaterdagochtend een excursie. De cursus begint op woensdagavond 5 april en de laatste bijeenkomst staat gepland op zaterdag 24 juni.

De theorieavonden worden gegeven in De Meander Meanderplein 3 Sint-Michielsgestel en duren van 19.45 uur tot 21.45 uur.

De excursies worden gehouden binnen de grenzen van de gemeente Sint-Michielsgestel en duren van 09.00 uur tot 11.30 uur.

Wilt u deelnemen of meer informatie ontvangen? Ga naar www.natuurgroepgestel.nl of mail of bel naar Michel van de Langenberg: michel.langenberg@home.nl (06 2243 2941)

Basiscursus Natuur 'Verwondering' Natuurwerkgroep Liempde

Na het succes van enkele jaren geleden, organiseert Natuurwerkgroep Liempde in 2023 opnieuw een basiscursus natuur met als titel "VERWONDERING".
In deze cursus komen allerlei zaken uit de natuur en de ecologie aan de orde die toegelicht worden aan de hand van voorbeelden uit de Liempdse natuur.
Wie kent niet De Geelders, Velder, het Dommeldal of De Scheeken? Wie droomt er niet over de toekomst van Het Groene Woud? Wie wil er niet meer weten van het Oranje-Blauw-Zwemmend Geraamte dat onze streek beroemd maakt.
Het is vooral de bedoeling dat de cursisten meer te weten komen over de kwaliteit van de natuurgebieden in de directe omgeving. Deze cursus is onder meer bedoeld voor mensen die wel erg geïnteresseerd zijn in de natuur, maar die het nog ontbreekt aan de benodigde kennis. Met deze extra kennis is het mogelijk om nog meer van de omringende natuur te genieten. Ruim aandacht zal er ook geschonken worden aan praktische zaken en natuurherkenning. Veel verschillende onderwerpen komen aan de orde.
Als belangrijk onderdeel van deze natuurcursus zijn de twee excursies naar Liempdse natuurge-bieden gepland. Dit onder leiding van ter plaatse erg goed bekende mensen.

Cursusleider is John Joosten John.joosten@home.nl tel. 06-51013352 van Natuurwerkgroep Liempde en medewerking wordt verleend door onze leden Bert Vervoort, Dirk Eijkemans, Daan Knoops, Ineke van Giersbergen, Karel van den Aker, Margreet van Ruremonde, Linda Blaauboer, Ton Popelier, Jeanne Soetens, Karel Voets en Ger van den Oetelaar.

De natuurcursus begint op donderdagavond 9 maart om 19.30 uur in café “t Groene Woud” en omvat acht bijeenkomsten. De avondmomenten zijn 23 maart, 6 april, 28 september, 5 oktober en 26 oktober. De excursies in de ochtend worden gehouden op 1 april en 28 oktober.

De kosten voor de hele cursus bedragen voor leden van de Natuurwerkgroep Liempde € 50,00 en hiervoor ontvangen zij o.a. een cursusboek. Voor niet-leden zijn de kosten € 60,00, maar indien zij bij opgave lid worden van de NWG, betalen zij € 50,00.
U kunt zich tot 01 februari 2023 aanmelden bij de secretaris van Natuurwerkgroep Liempde via info@natuurwerkgroepliempde.nl waarna het volledige programma toegestuurd zal worden. www.natuurwerkgroepliempde.nl

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud