Tekenwedstrijd voor kabouterboek Het Groene Woud

Publicatiedatum: 12 juni 2015

Ter gelegenheid van de opening van Bezoekerscentrum Groot Speijck op 10 juni jl. is door Yvo Kortmann, voorzitter van Het Groene Woud, het verhaal van de kabouters in Het Groene Woud opgetekend. De bedoeling is om een boekje met dit kabouterverhaal uit te geven. Maar wat is een mooi verhaal zonder bijpassende tekeningen? Daarom roept Het Groene Woud iedereen - jong en oud - op om bijpassende tekeningen te maken voor het boekje. De mooiste tekeningen worden opgenomen in het kabouterboek en de beste drie ontvangen een mooie prijs. Tekeningen kunnen tot en met 1 oktober ingestuurd worden.

Centraal in het kabouterverhaal staat Kaboutervrouwke Mero: “Mero is heel oud en wijs en heeft het gevoel dat ze altijd al in Het Groene Woud heeft gewoond. Haar familie en kaboutervrienden komen dikwijls voor advies en hulp bij haar en Mero neemt meestal de belangrijkste beslissingen. Mero heeft lang geleden ook het besluit genomen, op welke plaats in Het Groene Woud hun nieuwe holletjesdorp zou worden gebouwd. Dit is heel dicht in de buurt van het Bezoekerscentrum Groot Speijck in Oisterwijk. De kabouters hebben daarom van heel dichtbij mee gemaakt hoe het oude bezoekerscentrum van Natuurmonumenten afbrandde en er een nieuw bezoekerscentrum verrees op de plaats van restaurant Groot Speijck.”

Het verhaal van de kabouters bij Groot Speijck is ter gelegenheid van de opening van Bezoekerscentrum Groot Speijck op 10 juni jl. opgetekend door Yvo Kortmann, voorzitter van Het Groene Woud. Op de website www.hetgroenewoud.com, onder bezoekerscentrum Natuurmonumenten - Oisterwijk, is het complete kabouterverhaal te vinden. De bedoeling is om een boekje met dit kabouterverhaal uit te geven aangevuld met mooie tekeningen van jong en oud, passend bij dit verhaal. Tekeningen kunnen tot en met 1 oktober 2015 ingestuurd worden naar Streekhuis Het Groene Woud, Keefheuvel 1A, 5298 AH in Liempde. Dit met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail en leeftijd. De mooiste tekeningen worden opgenomen in het kabouterboek en de beste drie ontvangen een mooie prijs.

De PDF met alle informatie over de tekenwedstrijd hier hier te downloaden.

Opening Groot Speijck

Op 10 juni werd het nieuwe bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en Het Groene Woud in Groot Speijck in Oisterwijk geopend door symbolisch een huwelijk te sluiten tussen alle gasten en Moeder natuur. Onder hen gedeputeerde Johan van den Hout, burgemeester van Oisterwijk Hans Janssen, vrijwilligster Wibet Eshuis en Natuurmonumentendirecteur Marc van den Tweel. Voorafgaand aan de huwelijkssluiting werd door Yvo Kortmann de tekenwedstrijd voor het kabouterboek gelanceerd, nadat een van de aanwezige elfjes meldde dat ze een blik van een kabouter had opgevangen in het bos bij Groot Speijck.

Aankondiging van de tekenwedstrijd door Yvo Kortmann (l.) tijdens de opening van Groot Speijck

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud