Tour HGW: appels en peren persen in Oirschot en de pompoen- en sierkalebasdag in Schijndel

Publicatiedatum: 30 september 2015

Komend weekend staat Het Groene Woud weer bol van de leuke activiteiten. Zaterdag 3 oktober organiseert Stichting Mooi Straten de sap-persdag bij café ’t Zand aan de Bestseweg in Oirschot met tevens een informatiemarkt over gezond leven en gezond eten. Ook zondag valt er van alles te beleven in Het Groene Woud. Dan houdt Winery & Herbs in Schijndel haar jaarlijkse pompoen- en sierkalebasdag. Beide evenementen zijn onderdeel van Tour Het Groene Woud. Bezoekers kunnen op deze evenementen dus ook terecht bij de mobiele informatiestand van Het Groene Woud en het springkussen.

3-10: Sap-persdag en themamarkt Gezond leven – Gezond eten

Niets is lekkerder dan verse sap van appels en peren van eigen bodem en streek. Dat kun je ervaren op de sap-persdag in Oirschot. Bij de mobiele sap-pers kan iedereen zijn of haar appels en peren laten persen tot vers sap. Daarnaast is er ook een markt. Hier staan lokale organisaties en ondernemers met producten op het gebied van gezond leven en gezond eten. Tussen deze kraampjes staat ook de informatiekar van Het Groene Woud. In de stand zijn o.a. stickers, folders en mooie wandelroutes verkrijgbaar. Bezoekers kunnen hier ontdekken wat er in het gebied tussen de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg te beleven is. En dat terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen! De informatiemarkt vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur aan Bestseweg 52 in Oirschot.

Het Groene Woud Sapverpakking

Iedereen die graag appels en peren wil laten persen kon zich vooraf aanmelden. De inschrijving voor het persen van sap zit helaas vol, maar uiteraard is iedereen van harte welkom op de informatiemarkt. Naast de sap-persdag in Oirschot, worden er ook sap-persdagen in Boxtel (4 oktober bij de oude fruitboomgaard in het centrum) en in Schijndel (11 oktober bij de Schaapskooi) georganiseerd. Voor de sap-persdag in Schijndel is er nog wel ruimte voor deelname. Aanmelden kan via sapdagschijndel@gmail.com. Deelnemers kunnen tijdens de sap-persdagen de nieuwe verpakking van Het Groene Woud kopen om hierin het sap te bewaren. De verpakking is sinds kort beschikbaar en heeft de naam ‘Sappig’. De pakken ‘Sappig’ (met daarin 5 liter vruchtensap) zijn binnenkort ook te koop via de webwinkel van Het Groene Woud. De webwinkel gaat eind oktober online.

4-10: Pompoen-  en sierkalebasdag in Schijndel

Zondag 4 oktober houdt Winery & Herbs in Schijndel (Boxtelseweg 23) van 11.00 tot 17.00 uur de pompoen- en sierkalebasdag. Er is van alles te doen en te beleven! Er staan verschillende stands met verrassende producten van ondernemers uit de regio. Daarnaast mogen de kinderen aan de slag met het uitsnijden van pompoenen, onder begeleiding op de ezeltjes rijden en met pijl en boog op pompoenen schieten. De pompoen is natuurlijk ook multi-inzetbaar in de keuken. Tijdens de pompoen- en sierkalebasdag kan daarom iedereen proeven van de lekkerste pompoengerechten. Kortom, een leuke en gezellige dag om er op uit te gaan. Als bezoekerscentrum van Het Groene Woud biedt het ook alle (achtergrond)informatie om op pad te gaan in de omgeving.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud