Tour HGW: appels plukken in Eindhoven en een bijzondere theaterwandeling in Tilburg

Publicatiedatum: 15 september 2015

Op zaterdag 19 en zondag 20 september strijkt Tour Het Groen Woud neer bij twee bijzondere haltes. De eerste halte is de Appelplukdag bij de Philips Fruittuin in Eindhoven (zaterdag 19 september). Daarna staat de theaterwandeling Landlopers bij het Rioolgemaal Moerenburg in Tilburg op de planning (zondag 20 september). Tour Het Groene Woud is in 2014 voor het eerst opgezet ter ere van het vijftienjarig bestaan van Het Groene Woud. De tour heeft in 2015 een vervolg gekregen.

19-9: Appelplukdag Philips Fruittuin

Op zaterdag 19 september houdt de Philips Fruittuin in Eindhoven (Oirschotsedijk 14a) van 10.00 tot 16.00 uur een Appelplukdag. Dit is de tweede van de drie Appelplukdagen in de maand september. Kinderen kunnen heerlijk struinen door de boomgaard en zelf de appels en peren plukken. Deze dag krijgen zij ook deskundig uitleg over hoe oogsten in zijn werk gaat. Daarnaast is er nog veel meer te doen tijdens de Appelplukdag. Er zijn allerlei kraampjes waar iedereen kan proeven van streekproducten. Natuurlijk is ook de promotiestand van Het Groene Woud aanwezig. Hier komen bezoekers alles te weten over wat er in Het Groene Woud te doen en te beleven is! De Philips Fruittuin is ook nog eens één van de bezoekerscentra van Het Groene Woud. Een ontmoetings- en rustpunt voor bezoekers, maar ook het startpunt om het Nationale Landschap te ontdekken. De toegang voor de Appelplukdag is gratis. Bezoekers rekenen alleen het geplukte fruit af.

20-9: Landlopers 3 - De Dorstigen

Op zondag 20 september is de promotiestand van Het Groene Woud te vinden op het terrein van de voormalige waterzuivering Moerenburg in Tilburg (Hoevense Kanaaldijk 40). Dit is het vertrekpunt van de bijzondere theaterwandeling Landlopers 3: De Dorstigen. Een exclusieve theaterwandeling door het landschapsgebied Moerenburg aan de rand van Tilburg. Theater, dans, muziek, poëzie, beeldende kunst en lichtprojectie versmelten met het landschap. De voorstelling is nog te zien op  te zien op 18, 19 en 20 september, aanvang 19.45 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via reserveren@dekwekerij.nl. Landlopers is een productie van De Kwekerij Theaterproducties. Streekhuis Het Groene Woud is één van de partners.

Thema ‘schoon water’

Op het terrein van de voormalige waterzuivering staan kraampjes van o.a. de gemeente Tilburg, een infostand over Vorstelijk Landschap en Behoud Moerenburg, een terras en eetkraampjes. Op zondag 20 september is ook de promotiestand van Het Groene Woud aanwezig. Het thema van het Landlopers-evenement is ‘schoon water’. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen bezoekers van de theaterwandelingen, maar ook wandelaars en passanten, meer te weten komen over vraagstukken rondom schoon water. Tijdens deze middag vindt tevens van 14.00 tot 16.00 uur het Tilburgs Waterdebat plaats, een stadsdebat over de waterhuishouding in Tilburg. Het programma wordt aangevuld met muziek. 

Vorstelijk Landschap

Met het Landlopers-evenement betrekt De Kwekerij een breed publiek bij de ontwikkeling van het landschapspark ‘Vorstelijk Landschap’. Een project dat onderdeel is van het provinciale programma Landschappen van Allure. Binnen dit project wordt met het Tilburgse landschapspark Moerenburg-Koningshoeven de verbinding tussen de stad en Het Groene Woud versterkt, ingericht en geborgd.

Appels plukken tijdens de Appelplukdag in de Philips Fruittuin - Foto Kees Beekmans
 

Landlopers 3 - De Dorstigen

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud