Training NatuurWijs leidt vrijwilligers op voor de Brede Bossche Scholen

Publicatiedatum: 06 december 2013

De Brede Bossche Scholen, Provincie Noord-Brabant en Brabants Landschap organiseren in samenwerking met Stichting NatuurWijs een training voor mensen die het leuk vinden om met groepen de natuur in te trekken. Doel is om te komen tot een groep van mannen en vrouwen die in 's-Hertogenbosch de Brede Bossche Scholen gaan ondersteunen bij hun 'groene activiteiten'.

Ambitie

Overal in Brabant is prachtige natuur om te ontdekken en in rond te struinen. Ontdek hoe waardevol het is om je eigen natuur te beleven en dit over te dragen aan groepen kinderen.

Doel

Graag willen we NatuurWijzers trainen, een groep van ongeveer 14 vrouwen en mannen die vanaf 2013 in ‘s-Hertogenbosch de Brede Bossche Scholen gaan ondersteunen bij hun groene activiteiten. Dit zijn o.a. de groene naschoolse activiteiten met kinderen (10 weken een middag in het voorjaar en najaar) en het ondersteunen van de leerkrachten bij de NME leerroutes. Het wordt een netwerk van actieve mensen die we zullen begeleiden en ondersteunen. Er wordt een kleine vergoeding gegeven voor het uitvoeren van deze groene activiteiten.

Voor wie?

Werk je graag met kinderen en volwassenen, houd je van de natuur en heb je ervaring met het begeleiden van groepen in de natuur? Basiskennis over de natuur is een +. Tijdens de training gaan we ontdekken hoe je kinderen in contact kan brengen met de natuur. Hoe deel je je eigen passie voor natuur met de ander? Van de mensen die deelnemen aan de training wordt verwacht dat zij voor groepen kinderen en volwassenen een natuurprogramma aan willen bieden.

Opzet

training komt het volgende uitgebreid aan bod:

- Jouw eigen relatie en verbinding met de natuur.

- Het vertellen van verhalen.

- Het begeleiden van een visualisatie in het veld.

- Het inpassen van spontane, intuïtieve ontmoetingen in de natuur in jouw wandeling.

- Het organiseren en verzinnen van activiteiten om mensen in contact met de natuur te brengen.

- Hoe bouw je een wandeling op? Hoe zorg je voor variatie in een wandeling?

- Hoe ga je om met een groep kinderen of volwassenen?

Wanneer, waar en wat?

De training is gepland op 9 en 10 december 2013, 7 en 8 april en 17 juni 2014. De training vindt plaats in het buitenlokaal Haanwijk van Brabants Landschap, Haanwijk 4a, St. Michielsgestel.

Een onderdeel van de training is dat alle deelnemers naast de trainingsdagen ook 3 buitendagen uitvoeren met een klas, om de opgedane kennis te toetsen in de praktijk.

Kosten

Voor de vijf trainingsdagen wordt voor de lunch een onkostenvergoeding gevraagd van € 35,00.

Trainers, NatuurWijs en NME netwerk

Na afronding van de training ben je als NatuurWijzer verbonden aan de landelijke netwerk van NatuurWijs en word je uitgenodigd voor de bijscholingsdagen. Daarnaast ben je betrokken bij het NME- netwerk van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De training wordt verzorgd door trainers van Stichting NatuurWijs, zie www.natuurwijs.nl

De coördinatie is in handen van Elly Vermaat.

Interesse?

Lijkt deze training iets voor jou?

Stuur dan zsm een brief met motivatie naar Elly Vermaat naar e.vermaat@rijkenvermaat.nl

Voor vragen kun je bellen: 06-12613250.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud