Tuinderij de Es in Haaren en Het Groene Woud bundelen krachten in aandacht voor gezond en duurzaam voedsel

Publicatiedatum: 24 mei 2017

Op zondag 18 juni vindt de derde editie van Food Festival de Es plaats bij Tuinderij de Es in Haaren. Een gezellig festival waarbinnen goed eten centraal staat: genieten van een hapje en een drankje op de plek waar deze groeien en gerealiseerd worden. Het Food Festival sluit aan bij de doelstelling die ook Het Groene Woud heeft om aandacht te vragen voor een gezonde levensstijl en voor streekproducten. Evenementen als deze kunnen mens en landschap verder met elkaar verbinden. Het festival is gratis toegankelijk.

Tijdens Food Festival de Es verzorgen zo'n tien lokale food-ondernemers (h)eerlijke hapjes. Joost van Roosmalen van d’n Ark bakt hamburgers op de Green Egg. Culina Flamma uit Oisterwijk maakt ter plekke heerlijke pizza’s. Proef de honingcake van de huis-imker van Tuinderij de Es met een kopje koffie van de barrista Moving Coffee, geniet van een heerlijke soep van de dames van Soeplokaal, of van een sapje van Sophie. De dag wordt opgeluisterd door live muziek van jong talent. Bezoekers kunnen meedoen aan inspirerende workshops, aansluiten bij een rondleiding door de tuin of gewoon ergens lekker in het gras gaan liggen. Collegabedrijf Het Kruidenrijk, aan de overkant van de weg, organiseert op 18 juni ook een open dag. Voor de kinderen zijn er tal van (creatieve) activiteiten, zoals hutten bouwen of knutselen met voorwerpen uit de tuin.

Bijzondere locatie

Het festival vindt plaats op zondag 18 juni tussen 12.00 en 20.00 uur op het terrein van Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. Dit is een bijzondere plek van 2,5 hectare groot, waar al 35 jaar biologische groenten, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen worden geteeld en waar mensen met een zorgvraag worden begeleid. Food Festival de Es is honderd procent biologisch, met heerlijk eten en drinken, toffe muziek, leuke mensen en veel gezelligheid. Kom met de hele familie, er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Het festival wordt geheel gerund door vrijwilligers en de opbrengst komt ten goede aan de zorgfaciliteiten van Zorgtuinderij de Es.

Samenwerking met Het Groene Woud

Het Groene Woud hecht veel waarde aan gezond en duurzaam voedsel en ondersteunt daarom Food Festival de Es. "In samenwerking met Het Groene Woud is er in 2016 een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar het festival", aldus Bart Pijnenburg, eigenaar van Tuinderij de Es. "We streven ernaar om in 2019 'break-even' te draaien en dus als festival steeds verder te verzelfstandigen. Ik vind het zeer positief dat in het nieuwe uitvoeringsplan van Het Groene Woud zoveel aandacht wordt besteed aan lokaal geproduceerd voedsel. Door het eten van dat voedsel te promoten, wordt de voedselketen steeds duurzamer. Hier heeft uiteindelijk iedereen baat bij: ons eigen lijf, Het Groene Woud én de aarde als geheel."

Houd de website en de Facebookpagina van het Food Festival de komende tijd goed in de gaten voor het laatste nieuws! http://tuindees.nl/food-festival-de-es

Food Festival de Es, editie 2016

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud