Unieke expositie: De Hippe Fotoclub brengt de magie van Het Groene Woud in beeld

Publicatiedatum: 24 mei 2023

Schitterende beelden van Het Groene Woud, gemaakt door elf getalenteerde natuurfotografen uit Het Groene Woud. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni brengt De Hippe Fotoclub onder de naam Het Groene Woud – De expositie de magie van de natuur in ons gebied in beeld. De expositie in dorpshuis het Hart van Spoordonk is gratis toegankelijk.

Betoverd

“We zijn allemaal betoverd door de mooie, vaak nog onbekende natuur in Het Groene Woud”, aldus Charly van den Braak. Haar werk is samen met dat van tien andere fotografen te zien op de expositie. “Kleine natuur, grootse natuur: Het Groene Woud is echt een parel en uniek qua landschap. We zijn ons wat meer gaan verdiepen in het ontstaan van het gebied. Onze expositie laat niet per se alle populaire plekken zien, maar vooral veel verborgen parels.”

Experience room

De hele expositie draait om Het Groene Woud. Er is enkel gefotografeerd in het gebied en alle fotografen wonen er ook. Alle elf hebben ze een jaar lang aan een eigen project gewerkt. De expositie toont elf verschillende onderwerpen en in totaal een kleine honderd beelden. Er is zelfs een ‘experience room’ ingericht: een kamer waarin je geluiden en beelden kunt horen en zien en zo een bezoeker de sfeer van Het Groene Woud laten beleven.

Onvoorspelbaar en nooit hetzelfde

De leden van De Hippe Fotoclub hebben elkaar grotendeels leren kennen via social media. Allemaal hebben ze een grote liefde voor de natuurfotografie. “Hoe goed je je ook voorbereidt, het loopt altijd anders dan verwacht”, aldus Charly. “We bezoeken vooraf een locatie, houden de weersvoorspellingen in de gaten en wanneer alles er goed uitziet, gaan we op pad voor dat ene mooie shot. Maar niks is zo veranderlijk als het weer. Dit beïnvloedt het licht, de omstandigheden, de omgeving. Precies dat maakt het boeiend. En na een mooi beeld wacht altijd weer die volgende uitdaging: hoe kan ik dit overtreffen?”

Locatie en openingstijden

De gratis toegankelijke expositie is te zien in dorpshuis het Hart van Spoordonk (de voormalige Bernadettekerk), gelegen aan Bernadettestraat 2 in Spoordonk (Oirschot).

Openingstijden van de expositie zijn:

  • Vrijdag 16 juni: 18.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 17 juni: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag 18 juni: 10.00 – 17.00 uur

HIER vind je meer informatie over De Hippe Fotoclub en hun expositie.

De Oisterwijkse vennen. Fotograaf: Natasja Verbruggen - De Hippe Fotoclub

Het edelhert. Fotograaf: Jos Pannekoek - De Hippe Fotoclub

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud