Van Gogh komt tot leven.... Zonnebloemen kleuren Het Groene Woud geel!

Publicatiedatum: 23 april 2015

Deze zomer kleurt Het Groene Woud… geel! Om het Van Gogh-jaar 2015 ook in Het Groene Woud extra luister bij te zetten heeft Coöperatie Het Groene Woud een ludieke actie bedacht. Iedereen kan hieraan meedoen door zelf een stukje grond in te zaaien met zonnebloemen, zodat Het Groene Woud deze zomer daadwerkelijk geel kleurt. Het is een eerbetoon aan een groot kunstenaar en het draagt bij aan een verdere verfraaiing van het landschap. Vanaf nu kan iedereen via Streekhuis Het Groene Woud een actiepakket bestellen met daarin een zak zonnebloemzaad. In het verlengde van deze actie, worden ook speciale routes en arrangementen ontwikkeld.

Op 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Daarom is 2015 uitgeroepen tot Van Gogh-jaar. Wereldwijd wordt Brabants' beroemdste kunstenaar geëerd met tentoonstellingen en evenementen. Dan kan Het Groene Woud niet achter blijven! Het Groene Woud en Van Gogh: beiden kleurrijk, waardevol en inspirerend. Beiden iets om trots op te zijn! Om deze gedeelte trots extra luister bij te zetten gaat de ludieke actie 'Het Groene Woud kleurt geel' van start. Iedereen mag meedoen en een stukje grond in zaaien. De actie bestaat nog maar net en nu al heeft een aantal bedrijven een locatie aangemeld. Ook gemeenten worden hierbij betrokken.

Het bestellen van zonnebloemzaad

Wellicht het bekendste werk van Van Gogh is zijn serie zonnebloemen. Fraaie gele bloemen, in 1888 geschilderd in Arles. Het Groene Woud wil Van Gogh eren en haar eigen bijzondere landschap onder de aandacht brengen door op zoveel mogelijk locaties zonnebloemen te zaaien. Daarom roept Het Groene Woud alle bedrijven, inwoners, verenigingen en organisaties op hieraan mee te doen. Er zijn speciale actiepakketten samengesteld met daarin een zak zonnebloemzaad van 250 gram voorzien van actie-informatie en een zaaiadvies. Daarbij zijn ook tien actiestickers toegevoegd.

Een pakket kost tien euro (kostprijs materiaal, verzendkosten en een kleine plus ten bate van Streekfonds Het Groene Woud t.b.v. nieuwe projecten in Het Groene Woud) en is tot eind mei te bestellen via streekhuis@hetgroenewoud.com. Geef hierbij ook je adres door, want de bestellingen worden toegestuurd. Het inzaaien kan eveneens tot eind mei. Iedereen kan meehelpen om het gebied nog stralender te maken!

Aanmelden van de locatie

Hopelijk staan in de periode juli-september overal in Het Groene Woud zonnebloemen in bloei. Daarbij worden er wandel- en fietsroutes en bijzondere arrangementen ontwikkeld, waarbij zowel de zonnebloemen als Het Groene Woud in het volle licht staat. Aan iedereen die meedoet wordt gevraagd de betreffende zonnebloemlocatie te melden op de speciale actiewebsite: www.hetgroenewoud.com/zonnebloemenactie. Door de gegevens van de locatie waar de zonnebloemzaden zijn gezaaid in te vullen wordt op een digitale kaart van Het Groene Woud met een klein zonnebloemicoontje aangegeven waar de gele bloemenpracht zich bevindt. Op deze manier kleurt Het Groene Woud ook online geel! 

De voor- en achterkant van de zakjes zonnebloemzaad.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud