Word gastheer/gastvrouw in Van Gogh Nationaal Park

Publicatiedatum: 25 januari 2023

Onderneemt u in het Van Gogh Nationaal Park en wilt u uw gasten kunnen vertellen wat het gebied zo bijzonder maakt? Bent u benieuwd hoe u als horeca- of recreatieondernemer mee kunt groeien met de oprichting van dit unieke nationaal park? Dan is de cursus “Gastheer van het Landschap in het Van Gogh Nationaal Park” iets voor u!

Samen zetten we Van Gogh NP op de kaart

In vier middagen leert u alles over het landschap dat Vincent Van Gogh inspireerde voor zijn werk. Dit vertaalt u in concrete producten, diensten of arrangementen, waarmee uw gasten Van Gogh NP op een unieke wijze beleven. De cursus wordt verzorgd door IVN Natuureducatie i.s.m. VisitBrabant, in opdracht van Van Gogh NP.

Wat levert het op voor mijn bedrijf?

 Uitgebreide kennis (ontstaan van het landschap, cultuurhistorie, natuur, actuele ontwikkelingen) over Van Gogh Nationaal Park.
 Vertaling van deze kennis naar concrete diensten, producten en arrangementen voor uw gasten.
 Zichtbaarheid als Gastheer van het Landschap Van Gogh NP met een gevelbordje en via de kanalen van Van Gogh NP, Visit Brabant en IVN Natuureducatie.
 Samenwerking met collega-Gastheerbedrijven en Nationaal Park-partners, waarmee u Van Gogh Nationaal Park toeristisch-recreatief op de kaart zet.
 De mogelijkheid om vanaf uw voordeur concreet bij te dragen aan de instandhouding en versterking van natuur, landschap en biodiversiteit in Van Gogh Nationaal Park.
 Een prachtige rol als trotse Gastheer of Gastvrouw van úw landschap.

Voor wie is deze cursus?

Eigenaren en medewerkers van bedrijven die werkzaam zijn in de recreatie (zowel dag- als verblijfsrecreatie) en horeca in het Van Gogh Nationaal Park 

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma brengt u veel naar buiten, waar u van alles leert en beleeft over het landschap van Van Gogh Nationaal Park. De cursuslocaties en excursies zijn verspreid over het gebied.

27 feb 2023 (13.00-17.00u) Kennismaking: Kennismaking deelnemers, Van Gogh NP in vogelvlucht, ontstaan van het landschap van Vincent van Gogh, historische excursie.

13 maart 2023 (9.00-13.00u) Verdieping: opdracht historische kaarten, natuurparels in Van Gogh NP, natuurbeleving voor je gasten, natuurexcursie.

27 maart 2023 (13.00-17.00u) Aan de slag: actieve workshop storytelling & arrangementontwikkeling, natuurinclusief ondernemen in Van Gogh NP, excursie.

17 april 2023 (13.00-17.00u) Eindpresentaties en certificering: presenteer je eigen beleefarrangement ‘Van Gogh Nationaal Park begint HIER’. Officiële certificering Gastheren en Gastvrouwen van Van Gogh NP’, afsluitende netwerkborrel.

Hoe kan ik me inschrijven?

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 15 februari 2023 via de website van IVN. Er is in totaal ruimte voor 25 deelnemers (max. 2 personen per bedrijf). Inschrijving is op volgorde van aanmelding. De kosten bedragen €250,- per deelnemer (incl. BTW). Dit bedrag is inclusief 4 cursusmiddagen, cursusmateriaal, achtergrondinformatie, diverse gastsprekers en excursies, netwerkborrels, certificaat, gevelbordje, vervolgbijeenkomsten en vermelding op de websites van Van Gogh NP, Visit Brabant en IVN Natuureducatie.

Meer weten?

 Van Gogh NP: www.vangoghnationaalpark.nl
 IVN Natuureducatie: www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap
 Visit Brabant: partners.visitbrabant.com/themamarketing/themalijn-van-gogh-brabant
 Neem bij vragen rechtstreeks contact op met Ido de Haan (IVN Brabant) via i.de.haan@ivn.nl of 06 – 46618280.


 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud