Zwemmen, fietsen en hardlopen rondom Oirschot: aanstaande zaterdag 2de editie Traithlon Het Groene Woud

Publicatiedatum: 27 juni 2017

Triathlon Het Groene Woud houdt op zaterdag 1 juli 2017 haar tweede triathlon in en rond Oirschot, middenin Nationaal Landschap Het Groene Woud. Dat de populariteit van het sportevenement groeit, blijkt uit het aantal inschrijvingen. Binnen enkele weken stond de teller op ruim driehonderd sportfanaten die mee willen doen. Ze komen met name uit gemeenten in Het Groene Woud zoals Oirschot en De Beerzen, Best, Boxtel en Eindhoven. Maar ook sporters van verder weg, zoals uit Veldhoven en Tiel, hebben deze ‘groene’ triathlon ontdekt.

“Onze ligging in Nationaal Landschap Het Groene Woud biedt een prachtig decor voor een sportief evenement als dit”, vertelt Alexander Schiebroek, initiatiefnemer van de triathlon en tevens voorzitter van Zwemvereniging EOZC Oirschot. Samen met wielervereniging de Pedaleur en atletiekvereniging AV Oirschot is EOZC kartrekker van het evenement.

Alleen of in een team

Bij deze tweede editie kunnen deelnemers weer individueel meedoen of in teams. De 1/4 triathlon omvat één kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. De 1/8 triathlon gaat over 500 meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen. Het zwemmen gebeurt dit jaar wederom in het Wilhelminakanaal, nu vanaf de Groenewoudsebrug richting Haghorst. Het fietsparcours bevindt zich ten zuiden van het kanaal en het hardlopen ten noorden ervan.

Een drankje en een ijsje

Schiebroek: “De eerste editie, vorig jaar zomer, is erg goed verlopen. Ten opzichte van toen voeren we nu enkele kleine veranderingen door. Zo bevindt de wisselzone zich straks niet ten noorden, maar aan de zuidkant van het kanaal. Daarmee kunnen we de bezoekers- en sporterstromen op de Groenewoudse brug beter beheersen. Verder komen er dit jaar meer plekken langs het parcours waar wat te drinken of een ijsje verkrijgbaar is. Bij het kanaal richten we een gezellig pleintje in met horeca, een informatiekraam en een stand voor fietsbenodigdheden. Handig voor deelnemers die onderweg plots wat nodig hebben.”

Aangescherpte tijden

Schiebroek heeft er alle vertrouwen in dat het evenement weer zeer geslaagd én competitief zal zijn. “We zien dat deelnemers, die vorig jaar de achtste afstand kozen, nu de kwart triathlon gaan doen. Ook is het aantal estafetteteams bijna verdubbeld. We verwachten daar behoorlijk aangescherpte tijden.” Meer informatie over het Oirschotse evenement is te vinden op www.triathlonhetgroenewoud.nl. Het Groene Woud, in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, draagt de triathlon een warm hart toe en ondersteunt het evenement. Laat je verrassen door het karakteristieke landschap, de bijzondere natuur en de Bourgondische gastvrijheid in dit unieke gebied, gewoon bij jou om de hoek!

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud