Heb je een plan of projectidee? Landschapsfonds Het Groene Woud kan helpen!

Publicatiedatum: 09 juli 2022

Steeds meer mensen genieten van de natuur, het landschap en het cultuurhistorisch erfgoed in Het Groene Woud, het prachtige gebied tussen de steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Steeds vaker ook nemen de inwoners van dit gebied zelf het initiatief om via allerlei activiteiten en projecten de natuur, het landschap en het cultuurhistorisch erfgoed in hun eigen omgeving te behouden of te versterken. Het Groene Woud ondersteunt zulke initiatieven van harte! Heb je zelf, met groep vrijwilligers, als buurt of in een ander verband een nog wat vaag idee of een concreet plan? Het Landschapsfonds van Het Groene Woud kan je verder helpen. 

Hoe werkt het?

Als je een concreet initiatief wilt uitvoeren gericht op behoud of versterking van natuur, landschap of erfgoed kun je daarvoor een aanvraag indienen via landschapsfonds@hetgroenewoud.com. Een aanvraag bestaat uit een beknopte projectbeschrijving, een begroting en een dekkingsplan. Oftewel: Wat ga je doen (met wie, waar, wanneer, waarom en hoe)? Wat kost het? Wie betaalt het? Welke bijdrage vraag je aan Het Groene Woud? Op de website van Het Groene Woud vind je meer informatie. Ook kun je daar het aanvraagformulier downloaden.

Voor wie?

Iedereen die Vriend van Het Groene Woud is, kan een aanvraag indienen. Meer informatie hierover vind je via https://www.jouwgroenewoud.com/vriend. Daar is ook aangegeven hoe je makkelijk en snel kunt aanmelden als Vriend van Het Groene woud.

Meer informatie?

Op de hiervoor genoemde websites vind je alle benodigde informatie. Heb je toch nog vragen? Laat het dan weten via info@hetgroenewoud.com of neem contact op met Johan van Cuyck van Het Groene Woud via 06-18303473.

Landschapsfonds Het Groene Woud droeg de afgelopen jaren meerdere keren bij aan de realisatie van buurtmoestuinen.

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud