Nieuwe wandel- en fietsroutes en de gratis app 'Routes in Het Groene Woud' beschikbaar – Wandel mee op zondag 26 mei

Publicatiedatum: 24 mei 2019

Er zijn in Het Groene Woud acht nieuwe wandelroutes en vijf nieuwe fietsroutes ontwikkeld, die allemaal terug te vinden zijn in de nieuwe gratis app Routes in Het Groene Woud. Alle routes starten vanuit Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). Ter gelegenheid van de nieuwe routes kunnen aanstaande zondag 26 mei tijdens het Lentefeest in D’n Liempdsen Herd twee wandeltochten onder begeleiding van Gastvrij Liempde-gidsen worden gelopen. Alle andere routes zijn uiteraard ook te lopen.Tijdens het culinaire evenement Lekker Lennisheuvel kan diezelfde dag met behulp van de nieuwe app een puzzelroute worden gelopen.

Een groep vrijwilligers van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) heeft, in nauwe samenwerking met de landeigenaren, de routes ontwikkeld. De wandelroutes variëren in lengte van 7 tot 23 km en de fietsroutes van 27 tot 48 km. Alle routes voeren door het veelzijdige landschap van Liempde en de omringende dorpen. De routes zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant, Kloppend Hart van Het Groene Woud, gemeente Boxtel en SPPiLL.

Routes downloaden

Op zoek naar edelherten in De Scheeken, je even in de middeleeuwen wanen, daar waar vroeger de kartuizers hebben gewoond of op verkenning gaan in het Dommeldal, inclusief oversteek per pontje. Het zijn slechts een paar mogelijkheden uit het nieuwe wandelaanbod rondom Liempde.

Alle wandelroutes met vertrek vanuit D'n Liempdsen Herd zijn hier te downloaden.

De Kampina doorkruisen met haar talrijke uit de ijstijd stammende vennen, of toch liever de eeuwenoude pracht en praal van Landgoed Velder verkennen? En zijn vele mogelijkheden om te fietsen door Liempde en de omliggende dorpen en landschappen.

Alle fietsroutes met vertrek vanuit D'n Liempdsen Herd zijn hier te downloaden.

De gratis app Routes in Het Groene Woud is te downloaden via deze pagina of in de appstore op je telefoon. 

Van iedere route is ook een gratis folder verkrijgbaar in D’n Liempdsen Herd.

Andere dorpen/gemeenten die graag willen aansluiten bij de routeapp zijn van harte welkom. Interesse kan kenbaar worden gemaakt via communicatieteam@hetgroenewoud.com

Lentefeest in Liempde

Zondag 26 mei aanstaande vindt er een heus Lentefeest plaats in D’n Liempdsen Herd, het bezoekers- en ontmoetingcentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud. Een aantal projecten van het SPPiLL-project ‘Gastvrije en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’ is gereed en dat mag gevierd worden. Het erf achter D’n Liempdsen Herd met het bakhuis (waar heerlijk geurend vers brood gebakken wordt) en de klompenmakerswerkplaats (waar van lokaal populierenhout klompen worden gemaakt) is klaar en er worden nieuwe wandel- en fietsroutes en een routeapp gepresenteerd. Daarnaast wordt buurtakker D’n Plissert aan de Heuvelstraat feestelijk geopend.

Klik hier voor meer informatie en het volledige programma van het Lentefeest in D’n Liempdsen Herd.

Culinair evenement Lekker Lennisheuvel

Eveneens aanstaande zondag 26 mei vindt in Lennisheuvel het culinaire evenement Lekker Lennisheuvel plaats. In Natuurpark Boscheind zijn van 12.00-18.00 uur heerlijke hapjes en drankjes te proeven, veelal van regionale bodem, voor het bescheiden bedrag van 1 euro. Vakantiecomité Lennisheuvel draagt zorg voor het kindervermaak met o.a. een mini-achtbaan, een zweefmolen, een stormbaan en een schmink- en knutseltafel. Ook in Lennisheuvel wordt aan alle wandel- en fietsliefhebbers gedacht: er is een puzzelroute gemaakt die met behulp van de nieuwe app Routes in Het Groene Woud te lopen is. Deelnemen kost 1 euro en er zijn leuke prijzen te winnen!

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud