Ons landschap, onze energie! – ECCO-bijeenkomst over de kansen van energietransitie voor o.a. landschap en kunst

Publicatiedatum: 13 september 2019

Op woensdag 9 oktober 2019 organiseert Nationaal Landschap Het Groene Woud in het kader van het project ECCO een inspirerende bijeenkomst over hoe de energietransitie kansen biedt aan landschap, kunst, sociale cohesie en economische ontwikkeling. ECCO werkt hiervoor samen met Kunstloc, het Groen Ontwikkelfonds Brabant, Brabant geeft Energie, de Design Innovation Group en Podium Circulair. Deze bijeenkomst vindt plaats van 11.30-13.30 uur en is onderdeel van het festival In our Nature van Podium Circulair, dat plaatsvindt op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel.

De energietransitie zal een enorme impact gaan hebben. Op onze gemeenschap, op de manier van leven en op het landschap. ECCO (Energy Community COoperations)  is ervan overtuigd dat er nieuwe partners en nieuwe wegen nodig zijn om de uitdagingen aan te gaan en de weerstanden te overwinnen.

Uitdaging en inspiratie

Tijdens de bijeenkomst doe je nieuwe inzichten op. Je wordt uitgedaagd en geïnspireerd. Er worden oplossingen gezocht en onderwerpen worden creatief benaderd. Er is alle ruimte voor een gesprek.

Aanmelden

Je bent van harte welkom om op woensdag 9 oktober aanwezig te zijn, mee te denken en mee te praten.

Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk. Maar aanmelden en vragen stellen kan nu al via communicatie@hetgroenewoud.com

Deelname is gratis maar let op, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Meer informatie over ECCO is hier te vinden.

Duurzaamheidsfestival In Our Nature

Op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel, de illustere proeftuin voor circulaire economie, vindt tussen 8 en 10 oktober een nieuw festival plaats: In Our Nature. Hier ontstaat een kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen. Het festival In Our Nature brengt twee werelden samen. Aan de ene kant is er de mens als vindingrijke maker. Creativiteit zit in onze aard. Aan de andere kant is er de natuur zelf als bron van kennis en wijsheid.

Natuur, duurzaamheid en de aarde van nu en straks

In Our Nature laat zien dat de mindset van kunstenaars een belangrijk vehikel kan zijn om een circulaire transitie te realiseren. Met jou willen kunstenaars en sprekers  inzichten, samenwerkingen en toepassingen delen voor een duurzame wereld. Een prachtig gezelschap van sprekers en kunstenaars uit Brabant en Nederland leidt de bezoekers langs onderwerpen die raken aan natuur, aan duurzaamheid en aan de aarde van nu en straks. 

Meer informatie over het festival In Our Nature is hier te vinden.

Caro Agterberg - Dutch Blue - Ontwerp voor prijsvraag Energy meets the Arts van Kunstloc Brabant (2018)

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud