Kennis en expertise

Heb je een mooi projectidee, maar weet je niet goed hoe je dit concreet kunt maken? Of ben je op zoek naar hulp voor de uitvoering ervan? Wij bieden je de volgende mogelijkheden:

Adviesgesprek

Heb je behoefte aan advies en ondersteuning bij de uitwerking van je projectidee? Vraag dan een adviesgesprek aan met een medewerker van Het Groene Woud. Hij/zij kan helpen bij het opzetten van een projectvoorstel, inschakelen van het netwerk of aanvragen van subsidies. Een gesprek is op afspraak en duurt maximaal 1 uur. Locatie streekhuis Het Groene Woud, Barrierweg 4 in Liempde. De kosten bedragen € 90 (incl btw). Vrienden, partners en donateurs van Het Groene Woud krijgen een korting van € 60. Aanvragen van een adviesgesprek kan via streekhuis@hetgroenewoud.com. Aanmelden als Vriend van Het Groene Woud kan via https://www.jouwgroenewoud.com/vriend.

Werkplaats Het Groene Woud

Meld je idee altijd aan bij Werkplaats Het Groene Woud. De Werkplaats is een online, regionale marktplaats waar vraag en aanbod samen komen. Door op de werkplaats een profiel aan te maken, duidelijk aan te geven wat jouw initiatief is en wat voor hulp je daarbij nodig hebt, word je online gematcht aan aanbieders die je daarbij wellicht kunnen helpen. Je kunt zelf contact met deze partijen opnemen.

Ook wanneer je bij bet Streekhuis een adviesgesprek hebt aangevraagd is het handig om voorafgaand aan het gesprek alvast een profiel aan te maken op de Werkplaats, zodat het team van het Streekhuis gericht met je mee kan denken.

Informatieavond over fondsen en fondsenspreekuur

Als inwoner van Het Groene Woud heb je wellicht ideeën om ons gebied nog mooier, aantrekkelijker of leefbaarder te maken. Het kan zijn dat de benodigde (financiële) middelen je daarvoor ontbreken. Streekhuis Het Groene Woud wil je daarbij ondersteunen door middel van het organiseren van onder meer een informatieavond over fondsen en een fondsenspreekuur. Je bent hier meerdere keren per jaar van harte welkom als initiatiefnemer, (sociaal) ondernemer, vereniging of stichting in Het Groene Woud.

  • Tijdens de informatieavond over fondsen krijg je uitgebreide algemene informatie over fondsen: wat zijn fondsen, hoe werken ze op welke specifiek thema’s richten ze zich. De kosten bedragen € 30 per persoon (incl btw). Vrienden, partners en donateurs krijgen een korting van € 15.
  • Tijdens het fondsenspreekuur krijg je een maatwerkadvies, specifiek voor jouw project. Door een professsionele expert op het gebied van fondsenwerving en projectfinanciering. De kosten bedragen € 60 per advies (incl btw).

De datums van zowel de informatieavonden als de fondsenspreekuren worden tijdig bekendgemaakt via de periodieke nieuwsbrief en social media van Het Groene Woud.

Kennisdossiers

Vanuit het Streekhuis Het Groene Woud worden regelmatig thematische bijeenkomsten georganiseerd. Informatie behorende bij deze thema’s wordt verzameld in kennisdossiers.

 

... in Het Groene Woud