Landschapstriënnale 2021

Editie 2021 in Van Gogh Nationaal Park

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is. De editie 2020 vindt plaats in april 2021 in Van Gogh Nationaal Park, Noord-Brabant.

Klik hier om naar de website van de Landschapstriënnale 2021 te gaan.

Thema: High green, innovating the landscape

Het is algemeen bekend: actuele opgaven als klimaatverandering, energietransitie, verstedelijking, nieuwe vormen van landbouw en de toename van het toerisme zullen onze natuur- en cultuurlandschappen rigoureus veranderen. Maar over hoe we die veranderingen in goede banen leiden, over hoe we ondanks de impact van die vraagstukken tot aangename en leefbare landschappen kunnen komen, bestaat nog lang geen consensus. De Landschapstriënnale van 2021 gaat op zoek naar antwoorden. In september verandert het landschap van Noord-Brabant in een groot laboratorium waarin oplossingen verkend worden, opgaven gecombineerd en duurzame landschappen ontworpen. Deze vijfde Triënnale is als vrije ruimte dé plek om met elkaar te kijken hoe we met de aanstaande transities en hun landschappelijke gevolgen om moeten gaan.

Klik en lees het complete High Green - Innovating the Landscape-pamflet.

Tien Landschapslaboratoria

Ruggengraat van de Landschapstriënnale 2021 zijn tien Landschapslaboratoria. Ze vinden plaats op tien locaties, verspreid door Van Gogh Nationaal Park i.o. en duren elk minimaal een dag. Iedereen die werkt aan het landschap of zich hierbij betrokken voelt, is hier welkom, zoals ontwerpers, beleidsmakers en experts, maar ook bewoners en gebruikers van het landschap. De Landschapslaboratoria zijn tijdens LT2021 dé gelegenheid voor debat, bespiegeling, inspiratie en matchmaking.

Meer informatie over de landschapslaboratoria.

 

 

 

... in Het Groene Woud