Sappig - Puur, (h)eerlijk sap ...uit Het Groene Woud

De streekproducten uit Het Groene Woud zijn lekker, puur en eerlijk. Zo ook ‘Sappig’: vers sap van kilo’s fruit, rechtstreeks uit Het Groene Woud. Dat is puur genieten. ‘Sappig’ is 100% natuurlijk en afkomstig uit de beste hoogstamfruitboomgaarden die Het Groene Woud te bieden heeft. Het sap kent geen toevoegingen en bevat daardoor alleen de natuurlijk aanwezige fruitsuikers. Een heerlijke dorstlesser met een duurzaam doel: je helpt mee aan het tegengaan van verspilling, draagt bij aan versterking van de hoogstamfruitcultuur en houdt de bijenstand in stand.

Je eigen ‘Sappig’

Je kunt zelf ‘Sappig’ laten maken door je eigen fruit te laten persen tijdens een van de sapdagen in Het Groene Woud.

Tijdens de sapdagen kun je een kartonnen verpakking kopen, waarin je de zak met het fruitsap kunt bewaren. Een pak ‘Sappig’ van 5 liter bevat 100% vruchtensap, geproduceerd van 7 kilo versgeperst fruit dat ongefilterd het pak in gaat. Dat verklaart de karakteristieke troebele ‘kleur’. Dankzij pasteurisatie blijft ‘Sappig’ puur en (h)eerlijk lang lekker. ‘Sappig’ is ongeopend 2 jaar lang houdbaar. Na aanbreken 2 maanden, mits liggend bewaard: leg de achterzijde wat hoger dan de voorzijde, zodat er geen lucht in het pak kan komen via het tapkraantje.

Aanmelding is verplicht (middels e-mail). Bekijk de voorwaarden voor deelname bij de lokale initiatieven.

Sappig kopen

Je kunt ‘Sappig’ ook kopen. Dat kan (binnenkort) via de webwinkel van Het Groene Woud. Een pak ‘Sappig’ met 5 liter vruchtensap kost € 12,50. Reserveer je sap via het volgende e-mailadres: sapkopen@gmail.com.

Maatwerk voor bedrijven

Bedrijven die ‘Sappig’ willen kopen, of zelf ‘Sappig’ laten maken met appels en/of peren uit eigen boomgaard, kunnen de kartonnen pakken voorzien van een sticker met eigen foto’s, logo en tekst. Bijvoorbeeld voor gebruik in je eigen restaurant of B&B. Neem hiervoor eveneens contact op met sapkopen@gmail.com

De verpakkingen van ‘Sappig’ zijn gerealiseerd met behulp van een renteloze lening van Streekfonds Het Groene Woud. ‘Sappig’ is een initiatief van Stichting de Brabantse Boerderij.

 

... in Het Groene Woud